Tour of Estonia Tartu GP võit läks Venemaale, Räim kümnes

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tour of Estonial täna sõidetud Tartu GP võitis grupifiniši järel Venemaa rattur Roman Maikin (Gazprom-Rusvelo), edestades napilt sakslast Pascal Ackermanni. Parima eestlasena sai eile teisena lõpetanud Mihkel Räim kuuenda koha. Üldvõidu võttis eile võidutsenud Grzegorz Stepniak (CCC), Räim oli kokkuvõttes kolmas.

«Tulime just mägedest tiimiga ja sõit oli raske. Aga tahan tänada oma tiimi. Grupifinišis veeti mind heale positsioonile,» sõnas tänane võidumees Maikin.

Suure grupifinišiga lõppenud etapi finišis näitaski väledaimat minekut venelane. Stepniak oli neljas, kuid ennekõike tänu esimese vahefiniši võidule saadud kolm boonussekundit aitasid tal esikohta hoida.

Maikin suutis üldarvestuses tänu etapivõidule teiseks tõusta. «Meeskond töötas terve etapi vältel väga hästi. Suur tänu tiimile, kelle tõttu saime liidrisärki edukalt kaitsta,» kommenteeris tänast sõitu üldarvestuses Tour of Estonia võidu võtnud Stepniak.

Võistluste direktori Indrek Kelgu sõnul võib tänavust Tour of Estoniat pidada õnnestunuks. «Igal aastal alustame Tour of Estonia korraldamisega nullist ja pole aasta algul päris kindlad, kas võistlus üldse toimub. Sel aastal saime juba üllatavalt kiiresti ehk kolm kuud enne starti selgeks, et sel aastal Tour of Estonia toimub,» ütles ta. «Ehk suudame tulevikus tulle tagasi ka rohkem kui kahepäevase Tour of Estonia juurde.»

Suur rattanädalavahetus lõppeb homme, kui toimub 35. Tartu Rattaralli, kuhu esialgsetel andmetel on starti tulemas ligi 3900 ratturit. Teiste hulgas on stardis ka mitmed profid, näiteks ka Mihkel  Räim.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles