Postimees Klaipedas: Pehrsson ennustab ettearvamatut matši

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Pehrssoni aeg Eesti jalgpallikoondise peatreenerina sai läbi.
Magnus Pehrssoni aeg Eesti jalgpallikoondise peatreenerina sai läbi. Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpallikoondis alustab homme Klaipedas Balti turniiri ja vastamisi minnakse Leeduga. Kuna leedukad kuulusid viimati meiega samasse EM-valikgruppi, siis on vastaste mängustiil peatreener Magnus Pehrssonile tuttav. Siiski tunnistab ta, et ette võib tulla ootamatusi, kuna nii Leedul kui Eesti koondised pole Balti turniiril päris oma tugevaimas koosseisus.

«Meie kindel soov on see mäng võita ja teeme kõik selle nimel. Panen alguses väljakule parima võimaliku koosseisu ja loodetavasti on ka lõpus väljakul parim võimalik kooslus,» rääkis Pehrsson tänase treeningu eel.

Eesti koondis kogunes neljapäeval, seega on koos harjutatud juba paar päeva. «Kõik 22 mängijat on valmis homme väljakule minema. Kõik mehed on vormis,» selgitas Pehrsson. «Seni oleme treeningutel keskendunud ründetööle. Täna harjutame, kuidas Leedu rünnakuid peatada.»

Laias laastus ootab Pehrsson vastastelt samasugust mängu nagu kahes EM-valikmängudes, kus Eesti sai kirja 0:1 kaotuse ja 1:0 võidu. «Neil on koondises palju mulle tuttavaid mehi. Samas on ka palju muutuseid, nagu meiegi poolel. See teeb mängu ettearvamatuks, sest mina ei oska eeldada nende koosseisu, nemad ei tea omakorda, kes meie poolelt väljakule jooksevad.»

Homse koosseisu osas Pehrsson vihjeid ei tahtnud anda, kuna lõpliku otsuse teeb ta pärast tänast treeningut. Koondisega on Leedus kaasas ka neli võimalikku debütanti: Richard Aland, Kevin Kauber, Jan Kokla ja Pavel Marin. «Võimalik, et keegi saab kirja oma esimese mängu,» ütles rootslasest peatreener.

Balti turniir algab homme kell 16 Leedu ja Eesti mõõduvõtuga. Kolmapäeval võõrustab Läti omakorda Leedut ja järgmisel laupäeval kohtuvad Lillekülas Eesti ja Läti. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles