Postimees Klaipedas: Klavan loodab noorte abil ajalugu teha

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapten Ragnar Klavan hoolitses meeskonna joogipoolise eest
Kapten Ragnar Klavan hoolitses meeskonna joogipoolise eest Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan ütles enne täna Klaipeda staadionil toimunud koondise treeningut, et noorte meeste toel püüab Eesti lõpetada 78 aastat kestnud Balti turniiri tiitlipõua. 

«Ega see hea märk ei ole. Püüame sellel aastal seda ajalugu muuta,» ütles Klavan. «Praegu on meil noorem meeskond. See on hea, et noored saavad ennast näidata ja ajalugu teha. Hea näha, et nad tulevad A-koondisesse, on õpivalmis ja võtavad kõik kaasa. See on nende edasiseks arenguks väga oluline.» Päris esimest korda võivad homme koondise eest väljakule joosta Richard Aland, Kevin Kauber, Jan Kokla ja Pavel Marin.

Klavan ise tuli koondiselaagrisse väikeselt puhkuselt, kuna Saksamaal on liigahooaeg juba mõnda aega lõppenud. Kas puhkuselt on kuidagi mõnusam laagrisse tulla kui rutiinse treeningu pealt? «Kõige mõnusam on ikka puhkus ise,» muigas koondise kapten. «Tegelikult olen ikka jooksmas käinud ja vormi hoidnud. Kui keha ehk pole päris tippvormis, siis vaim on see-eest puhanum. Kogemuste põhjal ütlen, et olen mänguks täielikult valmis.»

Eesti ja Leedu mäng algab Klaipedas pühapäeval kell 16. Lätiga kohtub Eesti järgmisel laupäeval Lillekülas. Viimati õnnestus Eestil Balti turniir võita aastal 1938.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles