Potentsiaalne debütant: viimane aeg on see turniir võita!

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Kauber.
Kevin Kauber. Foto: Tairo Lutter

Esmakordselt Eesti jalgpallikoondisesse kutsutud 21-aastane Kevin Kauber usub, et viimane aeg on eestlastel Balti turniir võita ja 78 aastat kestnud tiitlipõud lõpetada. Läti kõrgliigas profileiba teeniv mees kinnitab, et A-koondisesesse kuuluda on hoopis midagi muud kui noortekoondises olla. 

«Muljed on väga head, A-koondises on hea olla, kuid kutse siia tuli suure üllatusena. Olin küll esialgses nimekirjas, aga ei osanud oodata, et lõplikusse valikusse pääsen. Zenjovi vigastuse tõttu tekkis mul võimalus. Tunne on hea,» rääkis Kauber tänase treeningu eel. Kui palju erineb täismeeste koondis noortekoondistest? «A-koondis on ikka A-koondis. Ikka on teine tunne.»

Eesti võitis viimati Balti turniiri 78 aastat tagasi ja selle tiitlipõua loodab Kauber lõpetada: «Mina arvan, et viimane aeg on see turniir võita! Kõik lähme selle nimel väljakule ja enesetunne on meestel hea.»

Tänase treeningu eel oli Klaipedas 27 kraadi sooja, kuid kuumavõitu ilm Läti klubi Jelgava mängumeest ei morjenda. «Balti riigid on kõik ühesuguse kliimaga harjunud: kui meil on soe, siis on ka neil soe.»

Kauber on Läti meistriliigas tänavu käinud väljakul seitsmes mängus ja löönud ühe värava. Varem mängis ta Sloveenias Krka ja Tolmini ridades. «Jelgava huvi oli juba ammu olemas ja nemad tegid mulle konkreetse pakkumise. Jutu tasemel oli ka teiste klubide huvi, kuid mitte midagi sajaprotsendilist.» Läti liiga taset hindab Kauber ühtlaseks: «Seal on kaheksa klubi liigas ja see hoiab taset ühtlasena. Kõik meeskonnad võitlevad koha eest esikolmikus.»

Leedu ja Eesti mäng algab Klaipeda keskstaadionil homme kell 16. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles