Võidu Zakarinile pühendanud Taaramäe: nendel teedel ei võida mind keegi! (2)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe Giro d'Italia etapivõitjana poodiumil.
Rein Taaramäe Giro d'Italia etapivõitjana poodiumil. Foto: SCANPIX

Giro d’Italia üliraske mägedeetapi võitnud Rein Taaramäe tegi lõpujoont ületades sõrmega õhku Z-tähe ning kinnitas pärast poodiumilt allatulekut Eurospordi eetris antud lühiintervjuus, et see žest oli mõeldud Katjuša võistkonna liidrile Ilnur Zakarinile, kes eilsel etapil rängalt kukkus, murdes nii rangluu kui ka abaluu.

«Jah, see märk oli talle – eilne päev oli tema ja meie tiimi jaoks väga kurb,» sõnas Taaramäe. Oma tänase sõiduga oli ta aga ülirahul. «Imeline lugu, ma jäin oma kümme korda teistest maha, aga kui jõudsime üle 2000 meetri kõrgusele, tundsin, et mu hapnikutarbimine on veel paremgi kui madalamal,» sõnas Taaramäe.

Eestlasel oli sellele ka selgitus varnast võtta. «Olin Giroks valmistudes kuus nädalat Sierra Nevadas, see ongi põhjus, miks ma hõredas õhus nii hästi hingan! Ja see on minu jaoks eriline koht, olen siin palju viibinud. Tean kõiki teid, iga kurvi – mõtlesin, et kui kuskil võita suudan, siis just siin, sest siin ei võida mind keegi!» sõnas Taaramäe lõpetuseks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles