Lõppu ei tulegi? Kaheksa Londoni olümpial võistelnud venelast jäi dopinguga vahele

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas olümpiauks sulgub lõpuks kõigi Venemaa sportlaste ees?
Kas olümpiauks sulgub lõpuks kõigi Venemaa sportlaste ees? Foto: SCANPIX

Venemaa olümpiakomitee andis teada, et kaheksa nende sportlast, kes võistlesid Londoni olümpiamängudel, on andnud positiivse dopinguproovi.

Vastav informatsioon saadi Rahvusvaheliselt Olümpiakomiteelt. Venelased ei avalikustanud patustanud sportlaste nimesid, küll aga märgiti, et tegu on kolme spordiala esindajatega. Täiendav info avaldatakse pärast B-proovide analüüsimist.

Reedel andis ROK teada, et 23 Londonis võetud dopinguproovi on osutunud positiivseks. Eelmisel nädalal tuli samasugune info Pekingi mängudel antud proovide kohta, siis oli patustajaid 31. Nende seas olid ka kümme Venemaa medalivõitjat, näiteks kõrgushüppetäht Anna Tšitšerova ja odaviskaja Maria Abakumova. Kokku oli positiivne 14 Venemaa sportlase proov.

Vahele jäänud sportlased saavad võistluskeelu, mis ei luba neil osaleda augustis algavatel Rio olümpiamängudel. Venemaa kergejõustiklased on hetkeseisuga Rio mängudest niikuinii eemale jäämas, IAAF peaks selles osas otsuse langetama 17. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles