Maailma kõige hinnalisema jalgpallimängu võitis tänu superlöögile Hull

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hull City poolkaitsja Mohamed Diame (vasakul) tähistab hinnalist väravat.
Hull City poolkaitsja Mohamed Diame (vasakul) tähistab hinnalist väravat. Foto: SCANPIX

Õhtuse Euroopa Meistrite liiga finaali «eelsoojendusena» peetud Inglismaa esiliiga play-off'i finaali võitis Hull City, olles 1:0 parem Sheffield Wednesdayst ja tõustes vaid aastase vaheaja järel tagasi kõrgseltskonda.

Mängu ainsa ja otsustava värava lõi 72. minutil poolkaitsja Mohamed Diame, saates 25 meetrilt väravasse stiilse kauglöögi. Hull City mängis viimati Inglismaa kõrgliigas eelmisel hooajal, kokku on kõrgseltskonnas pallitud neljal hooajal. Otsepääsmega jõudsid tulevaks hooajaks kõrgliigasse Burnley ja Middlesbrough.

Kuna Inglismaa kõrgliigasse kuuluvad klubid panevad telerahadest taskusse meeletuid summasid ja uuest hooajast kasvavad senised sissetulekud uue telelepingu tulemusena veelgi, kujuneb play-off'i finaalist alati mäng mitmesajale miljonile naelale. Deloitte väitis seekordse finaali eel, et Premier League'i tõusev meeskond teenib vähemalt 170 miljonit naela ehk ümberarvutatult 216 miljonit eurot ning seda vaid juhul, kui kõrgseltskonnas veedetav aeg jääb ühe hooaja pikkuseks.

Niisugusel juhul teenitaks uue hooaja eest ligi 100 miljonit naela ning vastavalt Inglise liiga põhimõtetele saadaks isegi tagasi esiliigasse langemise korral kahe järgneva hooaja jooksul veel 75 miljonit naela. Kui aga uustulnukal õnnestub liigasse püsima jääda, kasvab järgmiste aastate sissetulek hoobilt 290 miljoni naelani ehk 370 miljoni euroni.

Hull City teenistus on küll pisut väiksem, sest alles mullu kõrgliigast välja kukkunud klubi saab vastavalt eelmainitud süsteemile juba niigi telerahadest toetusmakseid. Siiski teeniksid nemadki edasipääsuga järgmise paari hooaja jooksul vähemalt 110 miljonit naela.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles