Galerii: Kruglovi juubelimäng tõi Eestile mannetu kaotuse

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpallikoondis pole Balti turniiri võitnud juba 78 aastat ja ka tänavu alustati turniiri 0:2 kaotusega Leedule. Klaipedas toimunud kohtumises oli kodumeeskond kindlalt parem ja juhtima mindi pooletunnise mängu järel, kui täpne oli Nerijus Valskis. Avapoolaja üleminutitel tegi skoori Leedu kapten Fedor Cernych, kes palli 18 meetri kauguselt alanurka lõi. Teise poolaja viimasteks minutiteks tuli vahetusest väljakule Dmitri Kruglov, kes sai kirja oma sajanda mängu Eesti rahvuskoondises. Järgmises Balti turniiri mängus kohtub Eesti laupäeval Lillekülas Lätiga.

Esimene Balti turniir peeti aastal 1928 ja kõige edukamaks riigiks on seni olnud 12 võitu kogunud Läti. Leedu on Baltikumi meistriks tulnud kümme korda, Eestil on kirjas kolm võitu. Viimati tulid sinisärgid Baltikumi tšempioniks aastal 1938.

Eesti peatreener Magnus Pehrsson ütles eilse treeningu eel, et paneb täna väljakule parima võimaliku koosseisu. «Meie kindel soov on see mäng võita ja teeme kõik selle nimel. Panen alguses väljakule parima võimaliku koosseisu ja loodetavasti on ka lõpus väljakul parim võimalik kooslus,» rääkis Pehrsson.

Koondisega on Leedus kaasas ka neli võimalikku debütanti: Richard Aland, Kevin Kauber, Jan Kokla ja Pavel Marin. «Võimalik, et keegi saab kirja oma esimese mängu,» ütles rootslasest peatreener.

Kapten Ragnar Klavan tunnistas samuti, et 78 aastat kestnud tiitlipõud kriibib hinge. «Püüame sellel aastal seda ajalugu muuta,» ütles ta. «Praegu on meil noorem meeskond. See on hea, et noored saavad ennast näidata ja ajalugu teha. Hea näha, et nad tulevad A-koondisesse, on õpivalmis ja võtavad kõik kaasa. See on nende edasiseks arenguks väga oluline.» 

Balti turniir kestab tänavu pea terve nädala: täna mängib Leedu Eestiga, kolmapäeval Läti Leeduga ja järgmisel laupäeval kohtuvad Lillekülas Eesti ja Läti. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles