Ringiga mahajääja röövis esikohta hoidnud Soomerilt võidu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Soomer.
Hannes Soomer. Foto: Erakogu

Hannes Soomer tegi Inglismaal Donington Parkis sõidetud motoringraja Euroopa juunioride karikasarja kolmandal etapil esmaklassilist sõitu, juhtides suure osa võistlusest, kuid kolm ringi enne lõppu langes ta mahajääja ettesõitmise tõttu kuuendaks ja pidi selle kohaga leppima.

Eilsest kvalifikatsioonist pääses Soomer starti esireast ja kasutas selle võimaluse kohe ka suurepäraselt ära, võttes stardivõidu. Teiseks ringiks oli liidriks tõusnud Harun Cabuk (Türgi), Soomer langes trügimises neljandaks. Esimesed neli sõitjat püsisid sõidu alguses ka tihedalt koos ning üritasid pidevalt positsiooni parandada. 

Pärast kolmandat ringi õnnestus Soomeril taas liidriks tõusta ning ring-ringilt asus ta kindla sõiduga edumaad kasvatama. Selja tagant ohustas teda suurim konkurent, hispaanlane Mika Perez, kes vähendas vahe 1,3 sekundilt 0,6 sekundile. Kuid kuna Perez lõikas ühes kurvis rada, pidi hispaanlane karistuseks kolm kohta paremusjärjestuses loovutama ning tundus, et Soomeri edu on finišini ohutult kindlustatud.

Kahjuks sõitis tema trajektoorile ette ringiga mahajääja, naissõitja Laura Rodriguez (Šveits) ning sõidu päästmiseks pidi Soomer kruusale keerama. Noor eestlane suutis väga keerulises olukorras kukkumast hoiduda ning jätkas sõitu kuni finišini kuuendal kohal.

Sõidu võitis Perez, kes möödus konkurentidest, kelle ta oli pidanud ette laskma; teine oli Dorian Laville (Prantsusmaa) ja kolmas Paolo Grassia (Itaalia). Perez asus nüüd 60 punktiga ka sarja liidriks, Soomer langes kolmandaks (46 p). 

Karikasarja järgmine etapp toimub 19. juunil Misanos Itaalias. Soomerit näeb kodupublik aga sõitmas juba järgmisel nädalavahetusel, 4.-5. juunil auto24ringil toimuval motoringraja EMV I etapil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles