Eesti käsipalli tulevikulootus siirdub Saksamaale

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Roosna
Karl Roosna Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi HC 18-aastane omakasvandik Karl Roosna sõlmis kahe aastase lepingu Saksa esiliiga klubi TUSEM Esseniga, kus ta kaks nädalat tagasi ka testimisel käis.

«Tunded on kahetised, unistus täitub, aga samas on raske jätta Viljandit, kus ma mängijana üles kasvasin. Kahju on, et nüüd kui neli aastat tugevat tööd tehtud Viljandi klubiga ning mina ja Toom ära lähme Saksamaale, siis võistkond jääb nõrgemaks,» rääkis Roosna Viljandi seisust.

«Võistkond on noor, enamuste mängijate sünniaastad on vahemikus 1993 kuni 1995, lisaks on meeskonnas mõned vanemad mängijad mentoritena. Võistkond on noor ja ambitsioonikas ja mängib minule sobivas stiilis käsipalli, kus ma saan tegutseda nii paremääre kui paremsisemisena. Treeningud on kaheksa kuni üheksa korda nädalas. Otse Viljandi treeningutelt tulnuna polnud väga keeruline tasemega harjuda, aga tööd tuleb endaga veel rohkem tegema hakkama,» rääkis klubist Roosna, kes klubi treeningutega liitub 18 juulil.

«Roosna siirdumine Saksamaale näitab seda, et nii Viljandi Käsipalliklubi kui ka Eesti käsipall teevad mängijate arendamisel head tööd. Kõige tähtsamaks pean seda, et nendest viimasest üleminekutest saaksid endale lisamotivatsiooni just noored mängumehed, kes näevad, et ka Eesti mängija jaoks on uksed avatud, kui ise piisavalt tööd teha,» ütles ülemineku eest hoolitsenud Kokkuta Managemendi agent Madis Kokkuta.

«Roosna käis testimas ka Bundesliga klubi HBW Balingen-Weilstetteni juures ja saime ka sealt lepingupakkumise, kuid pidasime targemaks see tagasi lükata ja otsustada hoopis TUSEM Esseni kasuks. Nüüd alles kõik algab poiste jaoks ja nüüd on vaja jätkata motiveeritult tippu rühkimist, sest me kõik teame, et Eesti mängija jaoks ei ole ka maailma tippklubis mängimine võimatu – Dener Jaanimaa mängib hetkel THW Kielis ja mängib sel nädalavahetusel meistrite liiga finaalturniiril,» lisas Kokkuta omalt poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles