Jaanimaa ja Kiel leppisid Meistrite liigas neljanda kohaga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dener Jaanimaa Eesti koondise eest mängimas.
Dener Jaanimaa Eesti koondise eest mängimas. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti koondislase Dener Jaanimaa koduklubi THW Kiel pidi käsipalli Meistrite liigas leppima neljanda kohaga, kui kaotas Kölnis toimuval finaalturniiril pronksimängus Prantsusmaa suurklubile Pariisi St. Germainile 27:29 (11:15).

Avapoolaja kindlalt kaotanud Kiel suutis teisel poolajal kosuda ning juhtimagi minna, kuid otsustavatel hetkedel pani Pariisi klubi oma paremuse siiski maksma. Kiel pidi Meistrite liigas teist hooaega järjest neljanda kohaga leppima. Mullu kaotati pronksimängus tänavusele finalistile Kielce Vive Targile.

Jaanimaa sai täna mänguaega esimesel poolajal, kuid kolmest pealeviskest ühtegi väravasse saata ei suutnud. Kieli edukaim oli seitse väravat visanud sakslane Christian Dissinger. Taanlane Mikkel Hansen oli PSG poolel kümne väravaga üleplatsimees.

Kell 19.00 kohtuvad finaalis Veszprem ja Kielce Vive Targi.

Celminšile Sloveenias pronksmedal

19-aastase Andris Celminši koduklubi Riko Ribnica suutis Sloveenia meistrivõistlustel raskest olukorrast maksimumi võtta. Finaalgrupi viimases voorus teenitud 36:29 võit Urbanscape Loka üle tähendab, et Ribnica võitis meistrivõistlustel pronksmedali.

Pronksiheitlus oli äärmiselt tihe, sest sarnaselt Ribnicaga teenis 41 punkti ka Koper 2013 ja Maribori Branik. Meistriks krooniti Celje Pivovarna Laško, kes edestas ühe punktiga Celminši omanikklubi Gorenje Velenjet. Hetkel pole selge, kas Celminš mängib järgmisel hooajal Velenje eest või annab klubi ta uuesti laenule.

Esimest aastat välismaal mänginud Andris Celminš teenis seega lõppenud hooajal kaks pronksmedalit - Ribnica võitis ka karikavõistlustelt pronksi.

Mägi klubile Saksamaa esiliigas võit

Saksamaa esiliigas oli Janar Mägi koduklubi EHV Aue võidukas, kui sai võõrsil 25:23 jagu esiliiga võidu juba kindlustanud HC Erlangenist. Mägi viskas kaks väravat.

Jürgen Rooba tööandja HSG Nordhorn-Lingen viigistas võõrsil Wilhelmshaveneriga 19:19. Rooba skoori ei teinud.

Viimase vooru eel on Aue 44 punktiga 7. ja Nordhorn-Lingen 42 punktiga 8. kohal. Äsja Karl Roosnaga lepingu sõlminud Esseni Tusem on 36 punktiga 11. ja Karl Toomi uus tööandja TV 1893 Neuhausen on 12. kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles