Giro lõpuetapi võitjal võeti esikoht käest, Nibali triumfeeris üldvõitjana

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vincenzo Nibali ja Astana meeskond triumfeerivad Torinos lõppenud viimasel Giro d'Italia etapil. Paremalt esimene Tanel Kangert.
Vincenzo Nibali ja Astana meeskond triumfeerivad Torinos lõppenud viimasel Giro d'Italia etapil. Paremalt esimene Tanel Kangert. Foto: SCANPIX

Giro d'Italia viimasel etapil ületas esimesena lõpujoone Giacomo Nizzolo, kuid pärast žürii koosolekut võeti tal konkurentide segamise eest võit käest ja esikoha sai hoopis sakslane Nicklas Arndt. Üldvõitjana tuli üle lõpujoone eile esikoha kindlustanud Astana meeskonna liider Vincenzo Nibali.

Kohtunike hinnangul surus Nizzolo lõpuspurdi käigus Sacha Modolo rajapiiretele liialt lähedale, nii et Lampre rattur oli sunnitud pidurdama. Seega sai etapivõidu Arndt, teine oli Matteo Trentin ja kolmas Modolo. Nizzolo oli endale enne tänast etappi juba kindlustanud enim punkte kogunud ratturi punase särgi.

Tuuri üldvõitja Nibali ületas lõpujoone rahulikult koos tiimikaaslasega, võites elu teise Giro 52-sekundilise eduga Esteban Chavesi ees. Alejandro Valverde oli kolmas, kaotades Nibalile 1.17.

Tanel Kangert lõpetas täna 20. ja eilne etapivõitja Rein Taaramäe 148. kohal, mõlemad said võitjaga sama aja. Kokkuvõttes lõpetas Kangert tuuri 23. kohaga (+59.30), Taaramäe sai 29. koha (+1:23.22).

Giacomo Nizzolo (paremalt teine) jäeti etapivõidust ilma. FOTO: Scanpix
Giacomo Nizzolo (paremalt teine) jäeti etapivõidust ilma. FOTO: Scanpix Foto: LUK BENIES/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles