Raimo Kulli asus Soome Porsche GT3 Cup sarja liidriks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raimo Kulli Ahvenisto ringrajal.
Raimo Kulli Ahvenisto ringrajal. Foto: Porsche GT3 Cup Challenge Finland

Laupäeval alustas selle aasta Porsche GT3 Cup Challenge Finland sari, kus osaleb ka Eesti üks parimaid ringrajasõitjaid Raimo Kulli. Sarja avaetapp sõideti Hämenlinnas, Ahvenisto rajal ja Kulli võitis ühe sõidu, oli teises kolmas ning on peale avaetappi sarja liider.

EST1Racing meeskonna ridades sõitev Kulli oli kvalifikatsioonis kiireim ja startis esimesse sõitu esimeselt kohalt, mida ta vaatamata konkurentide survele edukalt hoidis ja sai kirja hooaja esimese sõiduvõidu. 

«Oli üsna keeruline sõit, Johan Westergård oli pidevalt endast märku andmas. Tegin vea pidurdamisel, kuid ta ei pääsenud mööda. Tegin mitu korda liiga agressiivseid pidurdamisi, rattad läksid lukku ja rehvid nö kandiliseks. See ei teinud asja lihtsamaks, sest auto vibreeris päris korralikult. Ahvenisto rajal pole palju möödasõidu võimalusi ja hoidsin oma liidrikohta kindlalt,» rääkis Kulli peale esimest sõitu. 

Teises sõidus oli Kulli osaline stardi järgses esimese kurvi rüseluses, mille tagajärjel langes ta võistlejaterivi tagaotsa. Sealt sõitis ta aga ennast kolmandaks. Avaetapi järel on Kulli sarja liider, edu teisel-kolmandal kohal oleva Raimo Niemi ja Emil Westmani ees on kolm punkti, sarja teine etapp sõidetakse 18. juunil Botniaringil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles