Tallinnas maailmarekordi püstitanud venelanna põrus kolmandat korda dopinguga (1)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatjana Lõsenko.
Tatjana Lõsenko. Foto: SCANPIX

Eilne uudis selle kohta, et Londoni olümpiamängudel võetud dopinguproovide järeltestimisel vahele jäänud sportlastest kaheksa on venelased, sai jätku täna, kui väljaanne Sport Ekspress kinnitas, et üks neist on vasaraheites Londoni mängudel kulla kaela saanud Tatjana Beloboredova. Varem Lõsenko perekonnanime kandnud Beloboredovale on see karjääri jooksul juba kolmas kord keelatud ainetega vahele jääda.

Beloboredova püstitas 2006. aastal Tallinnas Kadrioru staadionil vasaraheite maailmarekordi, heites 77.80. Aasta hiljem määrati talle aga dopingu tarvitamise eest kaheaastane võistluskeeld, sest venelanna oli kasutanud naishormooni blokaatorit. 2011. aastal võitis keelust vabanenud Lõsenko Daegus maailmameistritiitli ja kordas seda kaks aastat hiljem Moskvas.

2016. aasta aprillis selgus aga vanade proovide testimise käigus, et 2005. aastal Helsinki MMil hõbemedalit võites oli Lõsenko samuti tarvitanud keelatud aineid. Kui nüüdne süüdistus kinnitust leiab, ootab Lõsenkot ees eluaegne võistluskeeld. Praeguseks on 32-aastane venelanna karjääri juba lõpetanud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles