Prantslaste lemmik lõpetas Pariisis 14 aastat püsinud needuse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Gasquet.
Richard Gasquet. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel segas täna mängimist korduvalt vihm, kuid enamik kavas olnud neljanda ringi kohtumisi õnnestus siiski ära pidada. Prantslaste suureks rõõmuks pääses meeste üksikmängus kaheksa parema hulka Richard Gasquet, kes polnud nii kaugele varem iialgi küündinud.

Maailma edetabelis aastaid esikümne läheduses olnud ning praegugi kõrget 12. kohta hoidev Gasquet oli seni mänginud viimase 14 aasta jooksul Prantsusmaa lahtiste põhitabelis 12 korda, kuid ei olnud kordagi jõudnud kaugemale neljandast ringist. Nüüd alistas ta aga 6:4, 6:2, 4:6, 6.4 maailma edetabeli kuuenda mehe Kei Nishikori ja jõudis veerandfinaali.

Seal ootab teda maailma teine reket Andy Murray, kes oli 7:6 (9), 6:4, 6:3 parem ameeriklasest John Isnerist. Suurima üllatuse valmistas Pariisis täna hispaanlane Albert Ramos-Vinolas (ATP 55.), kes oli 6:2, 6:4, 6:4 parem maailma kaheksandast reketist Miloš Raonicist. Veerandfinaalis on hispaanlase vastaseks maailma kolmas mees Stanislas Wawrinka, kes alistas 7:6 (5), 6:7 (7), 6:3, 6:2 Viktor Troicki.

Naiste turniiril oli maailma edetabeli neljas number Garbine Muguruza kindlalt 6:3, 6:4 üle Svetlana Kuznetsovast, turniiri suurüllataja, maailma edetabelis alles 108. kohal olev Shelby Rogers alistas 6:3, 6:4 rumeenlanna Irina-Camelia Begu. Veerandfinaalis kohtutakse omavahel, sama tabelipoole teised neljanda ringi kohtumised jäid aga vihmasaju tõttu pooleli. Mängude katkestamise hetkel juhtis Simona Halep avasetis Samantha Stosuri vastu 5:3, Agnieszka Radwanska aga Tsvetana Pironkova vastu märksa kindlamalt 6:2, 3:0.

Albert Ramos-Vinola alistas soosiku Miloš Raonici. FOTO: Scanpix
Albert Ramos-Vinola alistas soosiku Miloš Raonici. FOTO: Scanpix Foto: PASCAL ROSSIGNOL/REUTERS
Shelby Rogers jätkas unistuste teekonda. FOTO: Scanpix
Shelby Rogers jätkas unistuste teekonda. FOTO: Scanpix Foto: MIGUEL MEDINA/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles