Video: endine vormel-1 sõitja kerkis debüüdil legendaarse võidusõidu üllatusvõitjaks (1)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Rossi võitis debüüdil Indianapolise 500 miili sõidu.
Alexander Rossi võitis debüüdil Indianapolise 500 miili sõidu. Foto: SCANPIX

Legendaarse Indianapolise 500 miili sõidu võitis üllatusena ameeriklane Alexander Rossi, kes startis võistlusel esmakordselt. Rossi ületas finišijoone esimesena tänu kavalale boksipeatuste taktikale.

Elu esimesel Indy 500 võistlusel 11. stardikoha saanud Andretti-Herta võistkonnas kihutav Rossi kerkis esikohakonkurentsi 50 ringi enne sõidu lõppu, kui Buddy Lazieri avarii tõttu toodi välja kollased lipud. Viimastel ringidel pidid tankima minema esikohal sõitnud Tony Kanaan ja tema järel ka Carlos Munoz, mis aitaski Rossil esimeseks tõusta. Seejuures lõpetas ameeriklane sõidu napilt enne seda, kui temagi autol kütus lõppes.

Teise koha sai Rossi järel Munoz, kolmas oli Josef Newgarden ja neljas Kanaan. Mullune võitja Juan Pablo Montoya sõitis 64. ringil seina ja katkestas. Sarja üldliider Simon Pagenaud langes võistluse käigus pärast ohtlikku boksipeatust kohtunike karistuse tõttu rivi lõppu ja sai alles 19. koha. Uustulnuk võitis Indy 500 võidusõidu viimati 2001. aastal, kui poodiumi kõrgeimale astmele tõusis Helio Castroneves.

24-aastase Rossi seni parim tulemus IndyCari sarjas oli eelmisel etapil saadud 10. koht. Aastatel 2012-14 oli ta vormel-1 sarjas esmalt Caterhami ja seejärel Marussia võistkonna testisõitja, pääsedes mullu lõpuks viiel etapil ka starti. Tema parimaks tulemuseks jäi USA etapil saadud 12. koht.

Foto: Mark J. Rebilas/USA Today Sports
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles