Hamilton kiitis Rosbergi: ta oli tõeline džentelmen

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton ja Nico Rosberg.
Lewis Hamilton ja Nico Rosberg. Foto: SCANPIX

Eile vormel-1 sarja Monaco GP-l hooaja esimese etapivõidu saanud Mercedese piloot Lewis Hamilton kiitis meeskonnakaaslast Nico Rosbergi, kes ta aupaklikult mööda lasi.

Hamiltoni ja Rosbergi suhted on juba aastaid pingelised olnud ja kaks nädalat tagasi põrkasid kunagised sõbrad Hispaania etapil kokku ning olid sunnitud katkestama.

«Tundus, et Nicol oli Monaco rajal autoga mingi probleem. Kui olin tema taga, siis tundsin, et olen temast palju-palju kiirem. Samuti mõistsin, et kui ta mind mööda ei lase, ei võida meist kumbki seda sõitu. Tänasin teda pärast sõitu, et ta mind meeskonna korraldusel mööda lasi. Nico oli tõeline džentelmen,» rääkis Hamilton Guardiani vahendusel.

Senised neli etappi võitnud Rosbergi sõnul polnud Hamiltoni mööda laskmine kuigi raske otsus. «Mulle tegi palju rohkem haiget see tunne, mis mind valdas autos sõites. Mul ei olnud mingit kindlust ja Monacos on väga halb seda tunnet kogeda. Tiimikorraldus oli lihtsalt tagajärg,» nentis ta.

Alles seitsmendana lõpetanud Rosberg jätkab 106 punktiga liidrina, Hamiltonil on teisena koos 82 punkti ja kolmandal kohal oleval Daniel Ricciardol 66 punkti. Järgnevad Ferrari sõitjad Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel vastavalt 61 ja 60 punktiga. Kuues on 38 punkti kogunud Max Verstappen, kes Monacos sõiduvea tõttu katkestas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles