Uute supermatšide vormimine käib täie hooga

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Floyd Mayweather jr (vasakul) ja Conor McGregor.
Floyd Mayweather jr (vasakul) ja Conor McGregor. Foto: SCANPIX

Eelmisel aastal toimus sajandi poksimatšiks tituleeritud duell Floyd Mayweather jr ja Manny Pacquiao vahel. Praeguse seisuga on mõlemad mehed poksikindad varna riputanud, kuid ala vajab tähelepanu keskpunktis olemiseks mahlakaid kuulujutte ning neid poksis jagub. Aina enam tundub, et nii mõnelgi spekulatsioonil võib olla tõepõhi all.

Mayweather ja Pacquiao tõid eelmisel aastal poksi taas tähelepanu keskpunkti, kus ta oli viimati ehk 1990ndate teises pooles ehk Mike Tysoni hiilgeaegade lõpus. Mulluse matši mastaapidest annab hästi aimu meeste vahel jagamisele läinud rahasumma. 12 raundi ja sellega kokku 36 minutit ringis ringi mütanud Mayweather pani taskusse umbes 250 miljonit USA dollarit ja Pacquiao 150 miljonit USA dollarit.

Võrdluseks võib tuua, et esimese summa kokku saamiseks on Tim Duncan pidanud korvpalliliiga NBA palliväljakutel ringi jooksma 19 hooaega ja teise summani on jõudnud LeBron James enda tööandjatelt Cleveland Cavaliersilt ja Miami Heatilt palgatšekke vastu võttes, kirjutab ESPN. Loomulikult teenivad kõik mehed veel lisaks sponsorrahasid, kuid nagu näha, siis poksiässad võivad unelmate juhul teenida minutitega summasid, mida pallimängijad teenivad aastatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles