Õhuvõitleja Piiroja jaoks oli kodumaa esindamine ülim

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Raio Piiroja. Õhuvõitleja»
«Raio Piiroja. Õhuvõitleja» Foto: Erakogu

1. juunil ilmub raamat «Raio Piiroja. Õhuvõitleja», mis räägib Eesti jalgpallikoondise kauaaegse kapteni loo.

Teose autor on tuntud spordiajakirjanik Gunnar Press, kes ütles raamatu kirjutamisprotsessi kohta, et Raio Piirojast raamatu kirjutamine kulges mõnusalt. «Piiroja on lõputult siiras inimene. Tema lähikondsed räägivad Raio tegemistest sama siiralt. Olen tänulik Raio perele, kaasmängijatele ja treeneritele.»

Raio Piiroja ise ütleb raamatu sissejuhatuses: «Kodumaa esindamine on ülim, mida sport suudab pakkuda. Oma klubi au hindad ju samuti kõrgelt, aga klubi eest mängid sageli kaks korda nädalas ja lihtsalt pead kaaluma, kus jõudu kulutada ja kus ennast tibake hoida. Eesti koondislasena end hoida ei saa, ühegi olukorra ees risti ette lüüa pole võimalust ega õigust.»

Vutikuulsus Martin Reim aga lausub raamatus Piiroja kohta: «Raio Piiroja pole tavaline sell, tema oli platsil hull. Oli heas mõttes hull, kes möllas ringi, tahtmisest tulvil! Kui Raio meeskonda tuli, nägime ja teadsime kõik, et tal pole õiget vutitehnikat. Aga ta kasvas kiiresti, sisemine jõud oli vääramatu. Ning Raio tõestas end juba teises täispikas koondisemängus, Fääri saarte tormilahingus.»

«Raiost sai koondise raudvara, pärast minu lõpetamist kapten. Temas kui inimeses ei leia isegi lambiga otsides ühtki halba joont. Lihtne ja abivalmis kaaslane, igaks väljakutseks valmis. Nii hakkaja, et tee temaga koos mida iganes, ikka tundub kõik kättesaadav. Kuulsus ei kõiguta teda üldse,» jätkas Reim

Raamatut esitletakse ka 8. juunil kell 17 Tartu kaubamaja Apollo raamatupoes ja 9. juunil kell 17 Rakvere Kroonikeskuse Apollo raamatupoes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles