Isinbajeva: WADA vaadaku teistesse riikidesse ka (2)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Isinbajeva
Jelena Isinbajeva Foto: Maja Suslin/SCANPIX SPORT

Venemaa teivashüppaja Jelena Isinbajeva sõnas, et kui WADA tahab tõepoolest dopinguga võidelda, tasuks organisatsioonil avada oma silmad, sest pilt, et ainult venelased kasutavad keelatud aineid, ei ole objektiivne.

RT Spordile antud intervjuus teatab Isinbajeva, et tema arust tehakse Venemaa sportlastele ülekohut. «Miks kõik ainult Venemaa poole vaatavad. Doping on globaalne probleem. Jah, ka Venemaal on dopinguga probleeme, kuid me ei ole ainukene riik. Kui nad tõesti tahavad dopingust lahti saada, siis tuleb neil oma silmad avada ning vaadata ka teistesse riikidesse,» oli venelanna WADA töö suhtes kriitiline.

«Vastasel juhul on see lihtsalt Venemaa vastane sõda. Kõikide teiste riikide suhtes pigistatakse silmad kinni, kuid Venemaa vastu tuleb rünnakuid igast suunast,» jätkas ta.

Samuti ei saa Isinbajeva jätkuvalt aru, miks ei taheta Venemaa kergejõustiklasi olümpiale lasta. «Sportlased, kes eksisid dopingureeglite vastu, peavad kindlasti karistada saama. Aga milles olen süüdi mina, et mul ei lasta olümpial võistelda. Olen rahvusvaheliselt võistelnud juba 20 aastat ning teinud 30 maailmarekordit. Ma pole andnud ühtegi positiivset dopinguproovi. Ma ei lase kellelgi endalt midagi ära võtta, mul on igasugune õigus osaleda olümpial,» toonitas venelanna.

Samas on Isinbajeva veendunud, et isegi, kui Venemaa kergejõustiklased olümpiale pääsevad, on see nende jaoks läbikukkunud üritus. «Teised sportlased ei pea meedia ees dopingusüüdistustega võitlema. Nad saavad treenida kaks korda päevas ning osaleda Teemantliiga võistlustel. Samal ajal pean mina teiste vigade eest kannatama,» rääkis Isinbajeva, kes lisas, et tema unistuseks on saada kolmekordseks olümpiavõitjaks ning ületada kõrgus 5.15.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles