Dopingusüüst vabaks saanud Vene poksitäht nõuab vabandusi ja valuraha (2)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Povetkin.
Aleksandr Povetkin. Foto: SCANPIX

Venemaa poksitähe Aleksandr Povetkini leer andis teada, et värskete dopinguproovide kohaselt on Povetkin dopingusüüst vaba. Profikarjääri jooksul vaid korra kaotanud ja 30 matši võitnud Povetkin pidi 21. mail kohtuma Moskvas WBC üliraskekaalu tiitlimatšis Deontay Wilderiga, kuid matš jäi ära, sest venelase dopinguproovist avastati kurikuulsa meldooniumi tarvitamise jälgi.

Nüüd teatasid Povetkini promootorid, et 17. mail võetud uus proov ei näidanud meldooniumi tarvitamisest mingeid jälgi. «Proovist teavitati VADAt ehk Vabatahtlikku Antidopingu Ühendust, viidates Los Angeleses asuva labori uuringutele. Ka nädal enne seda võetud proovid polnud meldooniumi jälgi,» seisis avalduses.

«Seega on vaid üks Povetkini kuuest dopinguproovist sisaldanud erakordselt nappe jälgi keelatud aine tarvitamisest. Uus tulemus tõestab, et aprillis antud positiivse proovi põhjustas oli eelmisel aastal võetud Mildronat,» viidati avalduses asjaolule, et meldooniumi sisaldav ravim kanti keelatud ainete nimekirja alles alates käesoleva aasta algusest. «Kui keelatud ainet oleks võetud 11. ja 27. aprilli vahel, oleks märke sellest leidunud ka hilisemates proovides.»

Promootor Andrei Rjabinski rõhutas hilisemas sotsiaalmeediapostituses, et kavatseb nüüd Povetkini hea nime taastada. «Uued ametlikud testid näitavad, et ta on puhas. Vastane (Wilder – toim) ja nii mõnigi ajakirjanik veel vabandavad meie ees. Ja nad maksavad,» vihjas Rjabinski kahjutasu nõudmisele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles