Tiitlikaitsjate peatreener jättis meeskonnast välja Isco ja Sauli

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania koondise uks sulgus nii Sauli (vasakul) kui ka Isco ees.
Hispaania koondise uks sulgus nii Sauli (vasakul) kui ka Isco ees. Foto: SCANPIX

Hispaania jalgpallikoondise peatreener Vicente del Bosque avalikustas 10. juunil algavale EM-finaalturniirile sõitva lõpliku koondisenimekirja. Viimaste meestena jäid sealt välja Madridi Reali poolkaitsja Isco ja äsja Meistrite liiga finaalis pallinud Madridi Atletico poolkaitsja Saul Ñíguezi.

Del Bosque teatas 23-mehelisest koosseisust 19 nime juba eelmisel nädalal, jättes neli kohta vabaks, sest soovis langetada otsuse pärast laupäevast Meistrite liiga finaali, kus kohtusid Madridi klubid Real ja Atletico. Saul mängis selles kohtumises küll 120 minutit ja realiseeris ka ühe mängujärgsetest penaltitest, kuid del Bosque otsustas 21-aastase tõusva tähe teenetest siiski loobuda.

Saul pole seni Hispaania A-koondist esindanud ainsaski ametlikus mängus, ehkki kutsuti mullu mais maavõistluseks Costa Rica vastu esmakordselt koondisesse. Isco ei ole aga järjepidevalt Reali peatreeneri Zinedine Zidane'i valikusse mahtunud ning sekkus ka Meistrite liiga finaali pingilt. «Püüdsime meeskonnas tasakaalu leida. Neid, keda oleksime võinud EMile kaasa võtta, oli veel. Kõik tahtsid sinna sõita, aga kohti on vaid 23,» selgitas del Bosque valiku tagamaid.

Kuna Meistrite liiga finaalis sai vigastada äärekaitsja Dani Carvajal, kutsus del Bosque tema asemele Arsenalis mängiva Hector Bellerini. Samuti kaasati seetõttu Atletico kaitsja Juanfran. Võimalike koondisedebütantidena on nimekirjas Sevilla 22-aastane väravavaht Sergio Rico ja Madridi Reali 24-aastane ründaja Lucas Vazquez.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles