Õllelinn Valmiera tegi Läti korvpalli ajalugu

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine kalevlane Armands Škele (vasakul) heitlemas Balti liigas Gert Dorbekiga.
Endine kalevlane Armands Škele (vasakul) heitlemas Balti liigas Gert Dorbekiga. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eelkõige õlletööstuse poolest tuntud Valmieras on täna pidupäev, sest Läti korvpalli meistriliigas võideti Riia VEFi vastu finaalseeria mängudega 4:3. Täismaja 1829 pealtvaataja ees peetud otsustavas matšis oldi kodusaalis üle 78:65.

Sealjuures jäädi kolmandal veerandajal taha 50:56, aga neljanda veerandaja alguses viskasid vennad Škeled Valmiera kasuks 11 punkti järjest ja viisid Valmiera taas ette. Pikka aega Kalev/Cramos mänginud Armands Škele kogus lõpuks kaheksa punkti. Tema noorem, aga peaaegu sama uhkete tatoveeringutega noorem vend Aigars tõi võitjate resultatiivseimana 14 silma. VEFi kasuks viskas Joshua Bostic 19 punkti.

Seni polnud Läti liigas võitjaks tulnud ükski klubi, mis asub väljaspool Riiat või Ventspilsi. Umbes 25 000 elanikuga Valmiera tegi üpris eduka hooaja ka Balti liigas, kus jõuti poolfinaali. Seal tuli aga kahe matši kokkuvõttes alla vanduda Tartu Ülikool/Rockile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles