Ootamatu probleem: Rõuge rattamaraton on hädas kobrastega

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõuge rattamaraton.
Rõuge rattamaraton. Foto: Külli Leola

Rõuge rattamaraton meelitab osalejaid Kagu-Eestile omase eksootikaga – närvikõdi tekitava raja, vesioinaste, suitsusauna, kosutava järvevee, rahvakunstnike, keelt alla viiva toidu ja kopratammiga. Neist viimane on sel aastal muutunud aga korralikuks peavaluks.

Aastast 1999 rattavõistlust korraldav Ivar Tupp on endale eesmärgiks võtnud igal korral osalejatele raja osas millegi uue ja üllatava pakkumise.«Ettevalmistustööd kulgevad täistuuridel, nikerdamist on omajagu – ehitame sildasid, niidame muru, märgime rada, võitleme kobrastega. Nimelt on osavad töömehed umbes 50-60 meetrit pika tammi püsti pannud ning meie rajal üleujutuse tekitanud. Vaatepilt on vägev, kuigi üritame nüüd kompromissi leida, tammi veidi alla lasta, et ratturid sealt kuivalt läbi pääseksid. Trassi lõpuosa on täiesti uus ja kulgeb vesioinaste vahelt. Kel soovi, saab pärast sõitu end järvevees mõnusasti tunda,» kirjeldas korraldaja ja lisas, et mõned uued lõigud võtavad ilmselt osadel näo naerule, teistel nutule.

Põnevust ja sõidurõõmu korraldajate sõnul jagub, võrreldes varasemaga on juurde toodud mitmeid singleid ja kitsamaid radasid, mis on seni olnud vaid Rõuge tuuri pärusmaa. «Haramäe singel on oma täies hiilguses sees ning loomulikult ei saa üle ega ümber Mõrvari Isa laskumisest. Karta ei tasu ja tulla soovitame kogu perega, oleme mõelnud nii lastele kui neile, keda pikk distants ehk kohutab. Noorte- ja matkadistants on 16 kilomeetrit ning jõukohane ka napi rattakogemusega spordisõbrale!»

18. Rõuge rattamaratoni avatud raja sõit toimub 5. juunil, võistluspäev on planeeritud 11. juuniks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles