Superstaarid asusid dopinguskandaalide tõttu sõnasõtta

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Isinbajeva
Jelena Isinbajeva Foto: SCANPIX

KERGEJÕUSTIK. Teivashüppe kahekordne olümpiavõitja, aastaid maailmas naiste kergejõustiku ikoon olnud Jelena Isinbajeva rääkis Venemaa meediale, et on alati võistelnud ja treeninud reeglite järgi ja ausalt, ning pidas Venemaa sportlastele kehtestatud võistluskeeldu ebaõiglaseks. 

«Me ju teame, et ka teistes riikides – Ameerika Ühendriikides, Suurbritannias, Saksamaal, Keenias – on dopingu tõttu diskvalifitseeritud sportlasi. Nad on rahulikult kaks aastat võistlemata treeninud ja tulnud seejärel tippsporti tagasi. Nad võidavad võistlusi ja püstitavad rekordeid,» sõnas Isinbajeva. «Teame, et nendes riikides tarvitatakse dopingut süstemaatiliselt, kuid Venemaa pole kunagi nõudnud nende riikide alaliitude diskvalifitseerimist. Millegipärast on aga needsamad riigid mõistnud meie üle kohut arusaamatute ja ebaõiglaste reeglite järgi.»

Seni kõik dopinguproovid puhtalt läbinud Isinbajeva viskas õhku küsimuse, miks peab ta istuma kodus, mitte ei püstita maailmarekordeid ning miks ei saa ta rahulikult valmistuda Rio olümpiaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles