Meeskonnad, kes võidavad kolmestega

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
On sümboolne, et NBA kaks suurimat staari LeBron James (vasakul) ja Stephen Curry lähevad teist aastat järjest finaalis vastamisi.
On sümboolne, et NBA kaks suurimat staari LeBron James (vasakul) ja Stephen Curry lähevad teist aastat järjest finaalis vastamisi. Foto: AP/Scanpix

Kolmepunktivisetega korvpallis seeriaid tavaliselt ei võideta. Aga Golden State Warriors NBAs võidab ja seda juba teist aastat järjest. Läänekonverentsi finaalseeria Oklahoma City Thunderi vastu oli Warriors vägitegudest isegi kõige ilmekam. Nüüd ootab tiitlikaitsjat Eesti aja järgi ööl vastu homset algavas finaalis kordusmatš Cleveland Cavaliersiga, kes on võrreldes mullusega hoopis teistsugune tiim.

Finaalis pannakse kaugvisetele veelgi enam rõhku ja pole ime, kui kahe peale üritatakse mängu peale 75–80 kolmest. Kui seeria nelja või viie matšiga ära ei lõppe, peaks uued viskerekordid garanteeritud olema.

Võrreldes möödunud aastaga on Warriorsi nupud samad, aga Clevelandi stiil erineb mullusest nagu öö ja päev. LeBron Jamesi suurimad abilised olid vigastatud (Kevin Love sai juba play-off’i alguses õlatrauma ning Kyrie Irving murdis finaali avavaatuses põlve) ja siis võttis Cavaliers omaks aeglase ja kaitsest lähtuva stiili, mis oli finaalseeria alguses väga edukas ja viis nad 2:1 ettegi. Siis hammustas Warriors lahti, kuidas aeglane Cavaliers lühikese koosseisuga üle joosta ning järgmise kolme mängu võitmine polnud probleem.

Nüüd on idakonverentsis üsna vähe jõuvarusid kulutanud Cavaliers kindlasti mitmekülgsem ja James ei pea enam rünnakul kogu raskust üksi kandma. Hooaja keskel peatreeneri David Blatti vallandanud klubi on lähtuvalt NBAs valitsevast trendist aina enam rõhku pannud kolmestele ja kogu meeskonna peale võidakse finaalis Warriorsi isegi üle visata. Seni on Cavaliers Tyronn Lue käe all play-off’ides sisse saanud keskmiselt 14,4 kaugviset, Warriors on piirdunud 12,5ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles