NBA seiklus sai läbi: David Blatt tuleb tagasi Euroopasse

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Blatt.
David Blatt. Foto: SCANPIX

Poolteist hooaega korvpalliliigas NBA-s Cleveland Cavaliersi juhendanud David Blatt tuleb tagasi Euroopasse, sõlmides kahe-aastase lepingu Euroliigas mängiva Istanbuli klubi Darussafakaga.

2015. aastal jõudis Blatt Cavaliersiga NBA finaali, kus kaotati mängudega 2:4 Golden State Warriorsile.  Selle aasta jaanuaris otsustas Cavaliers 57-aastase Blatti ametist lahti lasta ja ülendas peatreeneriks Tyronn Lue.

Blatti üks suuremaid saavutusi on 2014. aastal Tel Avivi Maccabiga Euroliiga võitmine, lisaks viis ta Venemaa koondise 2007. aastal Euroopa meistriks. Portaali Eurohoops.net andmetel teenib Blatt Darussafakas kahe aasta peale 3,4 miljonit eurot.

Darussafaka eelarve peaks tuleval hooajal kasvama 30 miljoni euroni, mis jääks Euroopas alla vaid Moskva CSKA-le. Umes sama summa on kasutada ka Istanbuli Fenerbahcel, Barcelonal ja Madridi Realil.

Sellel aastal jäi Türgi liigas Darussafaka laeks poolfinaal, kus kaotati 0:3 Istanbuli Anadolu Efesile, Euroliigas jõuti 16 parema hulka. Seni juhendas Darussafakat Oktay Mahmudi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles