Legend Lindpere lahkus emotsionaalselt

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Lindpere lahkumismäng.
Joel Lindpere lahkumismäng. Foto: Tairo Lutter

Joel Lindperele on ikka meeldinud piire nihutada ja nii on ta pugenud ka rahva südamesse. Eile sai ta seda Eesti jalgpallikoondise särgis teha viimast korda, kui kodusel Lilleküla staadionil alistasid eestlased 2:0 Andorra. Kaheksanda Eesti koondislasena lahkumismängu au välja teeninud Lindpere näitas eelmisele seitsmele selle kategooria mehele tagatulesid, kui viibis väljakul 44 minutit ja ületas sellega senise rekordiomaniku Kristen Viikmäe tippmargi. 

Lindpere kindel soov enne matši oli enda nimi ajalukku kirjutada ka väravalööjana, kuid 107. koondisemängus jäi kaheksas värav siiski löömata. Pärast kohtumist oli tal enim kahju sellest, et tema karistusalas kukkumise järel ei antud eestlastele penaltit.

«Kahjuks nagu näitas ka mäng Hollandiga, siis ei lasta niisama lihtsalt ajalugu teha. Oleks võinud ju kinkida selle penalti. Olen sada protsenti kindel, et oleksin selle sisse löönud. Olen neid viimasel ajal harjutanud,» leidis Lindpere, et ajaloo tegemine ei olnudki kuigi kaugel. «Jalad ja keha olid super. Olin mänguks valmis.»

Üks soov siiski täitus, kuna vanameister sai väljakult lahkuda olukorras, kus Eesti koondis juhtis. Kohtumise avavärava lõi 24. minutil küll Dmitri Kruglov, kuid Lindpere oli väljakul ilmselgelt üks aktiivsemaid kui mitte kõige aktiivsem mees. Nagu tema karjääri puhul ikka traditsiooniks, sai hoogsat võitlust ja sujuvaid liigutusi palliga näha hulganisti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles