Djokovicist sai esimene meestennisist, kes ületas 100 miljoni piiri

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: SCANPIX

Novak Djokovic (ATP 1.) tegi ajalugu ning temast sai esimene meestennisist, kes on auhinnarahadega teeninud üle 100 miljoni dollari.

Djokovic alistas Prantsusmaa lahtistel viimati Hispaania tennisisti Roberto Bautista Aguti (ATP 16.) ning pääses veerandfinaali. Sellega kindlustas ta vähemalt 326 722-dollarilise võidusumma. Kokku on ta karjääri jooksul teeninud 100 000 126 dollarit.

Auhinnarahade poolest on tema lähim jälitaja Roger Federer (ATP 3.), kelle teenistus on kokku umbes 98 miljonit dollarit. Samas usub Djokovic, et peagi tuleb tal tennisemaailma esireketi positsioon loovutada. «Me oleme neljakesti koos Federeri, Rafael Nadali ja Andy Murrayga domineerinud juba viimased kümme aastat. Uus generatsioon on aga peale tulemas,» rääkis Djokovic.

«Mehed, nagu Dominic Thiem, Borna Coric ja Nick Kyrgios on end suures mängus tõestanud. Me võime neid lähitulevikus nelja parema seas näha. Samas ei saa see juhtuda üleöö.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles