Vormel-1 sari läks ajas 20 aastat tagasi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormel-1
Vormel-1 Foto: SCANPIX

Lotuse vormel-1 meeskonna piloodi Jarno Trulli arvates on kogu sari läinud ajas tagasi 20 aastat, kuna praegu maksab rohkem sõitja rahakoti paksus, kui tema sõiduoskused.

Trulli on praegu vormel-1 sarjas üks kogenenumaid piloote, debüüdi tegi ta sarjas juba 1997. aastal, kui ta keeras Minardi rooli, kirjutab Eurosport.

«Viimasel paaril aastal on vormel-1 sari võtnud inetu pöörde,» sõnas Trulli ajalehel La Gazzetta dello Sport. «Lepingud on väärt aina vähem. Meeskondadele pakuvad huvi vaid kehvad sõitjad, kellel on palju raha. Ainult neli meeskonda suudavad endale palgata häid piloote. Ülejäänute tase on samas küllaltki kehv.»

Viimastel aastatel on vormel-1 sarjast lahkunud mitmed autotootjad (BMW, Honda ja Toyota) ning samal ajal on tõusnud eratiimide osakaal, kes võtavad enda meeskonda rikaste sponsoritega piloote.

«Vormel-1 sari on läinud ajas 20 aastat tagasi ehk sarjas on palju väikseid meeskondi ja vähe autotootjaid,» lisas Trulli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles