Kadrioru staadionil toimub suur spordimess

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordimessil kogunevad «TV 10 Olümpiastarti» vilistlased
Spordimessil kogunevad «TV 10 Olümpiastarti» vilistlased Foto: ERR

Eesti Rahvusringhääling ja Eesti Kergejõustikuliit korraldavad koostöös erinevate alaliitudega kolmapäeval, 15. juunil, kell 15-21 Kadrioru staadionil kireva spordimessi, kus jagavad nõu olümpiavõitjad, Rio olümpiale sõitvad sportlased, tipptasemel pallimängijad, tehnikasportlased, treenerid, telenäod ja dopingukütid.

Spordimess toimub noorte kergejõustikusarja «TV 10 Olümpiastarti» 45. hooaja finaali raames ja samal päeval kell 18 on kõik «TV 10 Olümpiastarti» vilistlased ning sõbrad oodatud sarja esimesele kokkutulekule.

Spordimessil saavad igas vanuses huvilised proovida ja näha tipptasemel põnevat spordivarustust. Nii toob Sõudeliit kohale olümpiaveel sõitnud neljapaadi, Kohila Võrkpalliklubi paneb palle tulistama pallikahuri, Vehklemisliit annab proovida epeevarustust ja kõik saavada torkeid teha elektroonilisse märklehte. Jalgpalli Liit pakub võimalust mõõta EURO 2016 palliga oma löögitugevust, Vibuliit ja Maastikuvibu Liit kutsuvad katsetama platsilaskmist ja maastikuvibulaskmist, Jahtklubide Liit toob kuivale maale merekooli ja olümpiapaadid, Sulgpalliliit õpetab euromänge, EOK paneb püsti Rio olümpiatelgi.

«Huvilised saavad lähedalt näha noore kunstniku Karl Markus Antsoni loodud maaliseeriat Eesti olümpiasportlastest, saab kohtuda ja küsida autogramme Eesti endistelt ja 
tänastelt olümpiasportlastelt. Lisaks saab panna proovile oma teadmised viktoriinis, kus vastajad saavad Eesti olümpiakoondise Rio märgi,» ütleb olümpiatelgi sisu EOK turundusjuht Anu Kaljurand.

Mootoratta Födertsiooni boksis selgitab ringraja ja motokrossi tsiklite erinevust Marko Rohtlaan, Võimlemisliidu telgis annab kurikaid ja palle proovida Irina Kikkas, 
Triatloni Liidu telgis õpetab kolme ala treenimist olümpiaks valmistuv Kaidi Kivioja, Karate Föderatsiooni boksis aga ootavad vastaseid Li Lirisman ja Anna Sokk, 
Kulturismi ja Fitnessi Liidu telgis tutvustab lastefitnessi Kristina Koroljak, IAAFi laste kergejõustiku alal saab proovida ristikeksu, redelijooksu ja vormel-1 rada.

Käsipalliliit pakub võimalust mõõta visete kiirust ja ala õpetab HC Tallinna treener Risto Lepp, Judoliidu mattidel näitab einevaid tehnikaid oma õpilastega Künter Rothberg, Eesti Rahvusringhäälingu igamehe telestuudios saab mängida tele- ja raadioreporteritega pinksi, vaadata «TV 10» sarja retrovideosid ja Rio OMi klippe, proovida kaamera ees esinemist ning
 uudistada ETV Rio stuudio jaoks valminud kujundust.

«Aastakümnete jooksul olen «TV10» etappidele kutsunud erinevate alade tippe ja treenereid, et noortel oleks käega katsutav kogemus ja kokkupuude võimalikult paljude spordialadega. Nüüd oli aeg küps ühiseks spordimessiks, sest sarja finaal toimub pika vahe järel Kadriorus ja ees ootavad Rio mängud,» selgitab sarja pikaaegne saatejuht Anu Säärits.

«Tänan kogu südamest kõiki alaliite ja organisatsioone, kes tulid ideega kaasa ning valmistuvad suure entusiasmiga spordimessiks ning sarja vilistlaste kokkutulekuks, et pakkuda üheskoos põnevaid elamusi ja kasvatada spordiarmastust. Tulge peredega olümpiamelu nautima, pääs staadionile on prii,» kutsub Säärits.

Kell 18 kogunevad «TV 10 Olümpiastarti» sarja vilistlased ja sõbrad esimesele kokkutulekule. Kell 19 on EOK telgis autogrammiküttide päralt Rio mängudele sõitvad sportlased.

Ajakava 15. juunil Kadrioru staadionil:

kell 11.00 - 18.00 mitmevõistluse finaal (200 parimat noort)

kell 15.00 - 21.00 spordimess (üle 30 erineva organisatsiooni)

kell 18.00 - 19.00 TV 10 vilistlaste ja sõprade kokkutulek, finaali avamine (olümpiavõitjad, muusikud, Eesti rekordiüritus, ühispildid punasel vaibal)

kell 20.00 - 22.00 treenerite, õpetajate ja vilistlastega vestlusi veab suures telgis Raul Rebane.

Huvilised saavad tellida endale ka «TV10 Olümpiastarti» vilistlase või sõbra T-särgi, mis maksab 25 eurot.

«T-särgi-kampaaniast saadav väike tulu läheb järgmiste «TV 10» hooaegade korraldamiseks. Sarja vilistlaste kokkutulek toimub esmakordselt ja ootame spordimessist osa saama ning  muljeid jagama kõiki erinevatel elualadel tegutsevaid naisi ja mehi, kes 45 aasta jooksul on «TV 10 Olümpiastarti» sarjas võistelnud, noori juhendanud, telesaateid teinud, etappe korraldanud ja sarja toetanud,»  ütleb Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi.

Pääs messile, finaalvõistlusele, sarja vilistlaste ja sõprade kokkutulekule on kõikidele huvilistele tasuta.

Spordimess algab 15. juunil Kadrioru staadionil kell 15.

Spordimessi ja sarja vilistlaste kokkutulekust vürtsitatud finaalist valmiv telesaade on ETV2 ekraanil 19. juuni kell 19.30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles