Galerii: võrkpallikoondis alustas Euroopa liigat võiduga Valgevene üle

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel aastal Euroopa liigas nelja hulka jõudnud Eesti meeste võrkpallikoondis jahib tänavu sarjas esikohta ja piletit Maailmaliigasse. Turniir algas reede õhtul Austrias, kus Eesti vastaseks oli Valgevene. Eesti võttis 3:1 võidu. Oliver Venno tõi resultatiivseimana 24 punkti ja jäi 15ga plussi. Venno eksis küll servil koguni 9 korda, kogu koondis 20 korda. Robert Täht lisas 12, Ardo Kreek 11 ja Keith Pupart 10 silma. Vaata statistikat! Homme kell 18.45 mängitakse Luksemburgiga, kes jäi avamängus 1:3 alla Austriale.

Esimese geimi võidab Eesti 25:21. Geim kulges eestlaste kontrolli all ja kuigi lõpus tulid valgevenelased kahe punkti kaugusel (21:23), oldi lõpus kindlalt vastasest üle. Oliver Venno tõi 6, Robert Täht 4 punkti.

Teises geimis jäädakse 4:8 kaotusseisu ja geim kulgebki Eestile pideva tagaajamisena. Lõpuks jõutakse kahe punkti kaugusele (17:19). Kert Toobali asemele tuli mängu tema noorem vend Andres Toobal. Oliver Venno punktidest jõuab Eesti seisuni 19:21, ent siis eksib Andri Aganits servil. Viga Valgevenelt ja vahe vaid punkti (21:22). Geimi võidab Valgevene 25:22. Vennolt selles geimis 8 punkti.

Kolmas geim on seni kulgenud Eesti dikteerimisel, enam ei eksita nii palju servil kui eelmises geimis, kus tehti 6 viga. Teiseks tehniliseks time-outiks juhib Eesti 16:13. Geim Eestile 25:20. Heas hoos Venno on kokku toonud 18 punkti. Vastastel on Artur Udrise arvel 17 silma.

Neljandas geimis pääseb Eesti koondis juhtima 8:4, asjad on taas toimima saadud, eksitakse vähe, rünnatakse korralikult (tehtud on vaid 3 viga). Siis jõuab Valgevene aga punkti kaugusele (12:13) ja peatreener Cretu võtab mõtlemisaja. 13:13 viigiseisult edasi lähevad juba valgevenelased omakorda 16:15 ette. Lõpp kujunes punkt-punkti heitluseks, kust võitjana väljus Eesti, geim 25:22 ja mäng seega 3:1 Eestile.

Mängu eel:

Valgevene koosseisus teeb kaasa ka eelmisel hooajal TTÜ meeskonnas mänginud nurgaründaja Kirill Krasnevski, kes sel hooajal tegi kaasa Austria liigas ja sai hõbeda.

Just Valgevene ongi meie kvarteti, kuhu kuuluvad lisaks ka Austria ja Luksemburg, kõige müstilisem liige. Rahvusmeeskonna treenerite jaoks tegi ettevalmistumise raskeks, et viimase hetkeni polnud selge, millise koosseisuga Valgevene mängima tuleb. «Kindlasti tuleb sealt mingeid üllatusi. Füüsiliselt on tegemist väga võimsa meeskonnaga, kellel on ka korralik kvaliteet. Mäletame neid kahe aasta tagant,» lausus koondise peatreener Gheorghe Crețu. Muide, just mängud Valgevenega 2014. aasta mais olid Crețule Eesti meeskonna peatreenerina esimesed. Toona kaotati mõlemad võõrsil peetud kohtumised 1:3, vahendab volley.ee.

Eelmisel aastal jäi Valgevene Euroopa liigas Sloveenia, Kreeka ja Türgi järel alagrupis neljandaks ning finaalturniirile ei pääsenud. Mängiti ka Euroopa meistrivõistlustel, ent kohtumistes Belgia, Poola ja Sloveeniaga geimivõiduni ei jõutud. Tasuks tšempionaadi 16. koht.

Euroopa liiga finaalturniir toimub 1.-2. juulini Bulgaarias Varnas, kuhu pääsevad lisaks korraldajale alagruppide võitjad ja parem teise koha omanik. Teise gruppi kuuluvad Bulgaaria (B-koondis) kõrval Albaania, Makedoonia ja Taani. Euroopa liiga võitja tagab 2017. aastaks koha Maailmaliigasse.

Rahvusmeeskonna koosseis Euroopa liigaks:

Sidemängijad: Andres Toobal, Kert Toobal

Nurgaründajad: Karli Allik, Keith Pupart, Rauno Tamme, Robert Täht

Diagonaalründajad: Renee Teppan, Oliver Venno

Temporündajad: Andri Aganits, Ardo Kreek, Timo Tammemaa, Kevin Soo

Liberod: Denis Losnikov, Rait Rikberg

Peatreener: Gheorghe Crețu

Treener: Rainer Vassiljev

ÜKE treener: Mirko Fasini

Füsioterapeut: Siret Kalbus

Statistik: Alar Rikberg

Mänedžer: Mihkel Sagar

Rahvusmeeskonna suvine hooaeg:

12. mai – Rahvusmeeskond koguneb Rakveres treeninglaagrisse

2.-5. juuni – Euroopa liiga alagrupiturniiri 1. ring. Austrias Ennsis ja Amstettenis

3. juuni 21:15 Eesti – Valgevene

4. juuni 18:45 Eesti – Luksemburg

5. juuni 19:00 Eesti – Austria Kohtumisest teeb otseülekande TV6

9.-11. juuni – kontrollturniir Türgis İzmiris. Vastasteks Hispaania, Kreeka ja Türgi

18.-20. juuni – Euroopa liiga alagrupiturniiri 2. ring. Rakvere

18. juuni 19:00 Eesti – Luksemburg

19. juuni 19:00 Eesti – Austria

20. juuni 19:00 Eesti – Valgevene

1.-2. juuli – Euroopa liiga final four. Bulgaarias Varnas*

*Eelduseks on Euroopa liiga alagrupiturniiri edukas läbimine

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles