Serena Williams saab Pariisis kolmanda võimaluse ajalugu korrata

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serena Williams.
Serena Williams. Foto: SCANPIX

Maailma esireket Serena Williams jõudis karjääri jooksul neljandat korda Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste naisüksikmängu finaali, kui alistas raske mängu järel 7:6 (7), 6:4 maailma edetabelis 27. kohal oleva hollandlanna Kiki Bertensi.

Williams on Pariisis varem finaali jõudnud 2002., 2013. ja 2015. aastal ning alati ka võitnud. Mullu oli ta finaalis 6:3, 6:7 (2), 6:2 üle tšehhitarist Lucie Šafarovast. Tänavu kohtub Williams finaalis maailma edetabelis neljandal kohal oleva hispaanlanna Garbiñe Muguruzaga, kes oli teises poolfinaalis kahes setis parem Samantha Stosurist.

Muguruza ja Williams olid vastamisi ka mulluse Wimbledoni turniiri finaalis, siis jäi 6:4, 6:4 peale Williams. Tegu on ka ameeriklanna seni viimase suure slämmi turniiri võiduga, sest US Openil kaotas ta mullu ootamatult poolfinaalis, tänavu jäi aga Austraalia lahtiste finaalis alla Angelique Kerberile.

Kokku on Muguruza ja Williams kohtunud neljal korral, kolmel puhul on peale jäänud Williams. Samas pärineb Muguruza seni ainus võit just liivaväljakult ja Pariisist, kui ta alistas kaks aastat tagasi Williamsi Prantsusmaa lahtiste teises ringis 6:2, 6:2.

Kui Williams Pariisis võidab, kerkib ta ühele pulgale Steffi Grafiga, kellel on 22 suure slämmi turniiride üksikmängu tiitlit. Rohkem, 24 tiitlit, on vaid austraallannal Margaret Courtil, kuid kaasaegse tennise ajajärgul kuulub rekord Grafile. Ühtlasi saaks Williamsist Grafi kõrval teine naine, kes suutnud võita vähemalt neljal korral kõik neli suure slämmi turniiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles