Oliver Venno: 100. korda Eesti eest väljas

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Venno.
Oliver Venno. Foto: Toomas Vara

Võrkpallikoondis saab täna juurde 100-mängu-mehe, kui Euroopa liiga teises kohtumises minnakse õhtul vastamisi Luksemburgiga. 26-aastane Oliver Venno tegi esimese mängu täiskasvanute koondises aastal 2008, mil ta oli vaid 18-aastane.

«See oli vist maailmameistrivõistluste kvalifikatsioon Läti vastu. Avo Keel oli  peatreener ja mina pidin konkureerima kogenud Argo Meresaarega. See turniir oli suve alguses ja et edasipääs oli suhteliselt kindel, siis sain ma ka platsile,» räägib 210 cm pikkune mängumees, kelleta Eesti koondist ette ei kujutaks.

«Mängust ei mäleta ma midagi, eks ma olin noor, uljas ja tahtmist täis. Väga kaua aega ei läinud, kui pääsesin juba põhisse. Järgmine kord oli juba EMi turniir Türgis. Seal oli esimeses mängus mul põlvega probleem ja seetõttu Venemaa vastu ma ei mänginud, aga teine ja kolmas mäng alustasin juba põhis,» meenutab Venno oma esimesi aegu koondise juures.

Alates sellest on ta pidevalt rahvusmeeskonnas mänginud ja aidanud sealhulgas Eesti Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile aastatel 2009 (14. koht), 2011 (12.) ja 2015 (11.). Lisaks jõuti eelmisel suvel Euroopa liiga Final Fouri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles