Ringrajasõidu MM-etapil hukkus noor hispaanlane

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kataloonia ringrajal toimuval mootorrataste ringrajasõidu MM-etapil hukkus Moto2-klassis võistelnud hispaanlane Luis Salom.

Salom kukkus vabatreeningul raja 12. kurvis ja toimetati haiglasse, kus talle tehti operatsioon, kuid arstidel ei õnnestunud 24-aastase mehe elu päästa.

Salom sai MM-sarjas Moto3-klassis 2012. aastal hooaja kokkuvõttes teise ja aasta hiljem kolmanda koha. Seejärel kolis Salom astme võrra kõrgemale Moto2 klassi, kus oli 2014. aastal kaheksas ja mullu kolmeteistkümnes. Tänavu hoidis SAG Racing Teami värvides sõitnud Salom kuue etapi järel 10. kohta. Hooaja avaetapil Kataris kerkis ta poodiumile, lõpetades teisena.

Salomi surmaga lõppenud avarii on esimene traagiline õnnetus MM-sarjas pärast 2011. aastat, kui Sepangi MotoGP etapil hukkus Marco Simoncelli. Moto2-sarjas hukus viimati 2010. aastal Misanos jaapanlane Shoya Tomizawa.

Foto: HEINO KALIS/REUTERS
Foto: CRISTINA QUICLER/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles