Mõlemad noortekoondised mängisid naabritega väravateta viiki

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall.
Jalgpall. Foto: Mihkel Maripuu

Jalgpalli Balti Turniiril tegi Eesti U21 koondis väravateta viigi Läti eakaaslastega. Vändras toimunud mängus jäid väravad löömata ja see tähendas, et Balti turniiri võitis Läti, kellele piisas viigist. Eesti vajanuks turniiri võitmiseks täna võitu.

Eesti U19 koondis avas aga Lätis toimuval Balti turniiril punktiarve, kui täna tehti väravateta viik Soome eakaaslastega.

«Täna oli väga võitluslik mäng. Saime mängijatega pärast eilse mängu videoanalüüsi nende ülesanded üle räägitud. Need asjad, millele me tahtsime, et nad keskenduksid ja rõhuksid, täideti sajaprotsendiliselt,» rääkis noortekoondise peatreener Marko Lelov jalgpalliliidu pressiteenistuse vahendusel.

Mängutulemus 0:0 peegeldas Lelovi sõnul mängu käiku. «Esimesel poolajal oli meil rohkem võimalusi, teisel poolajal Soomel,» ütles ta.

Peatreeneri sõnul kohanes meeskond täna rahvusvahelise mängu tempoga oluliselt paremini kui eilses kaotusmängus. «Olime eile Läti vastu väga ambitsioonikad rünnaku ülesehitamisel, aga ei saanud pärast palli kaotamist hakkama. Viisime jõude üles, aga seejärel ei suutnud kompaktselt kiiresti positsioonidele tagasi jõuda. Mängijate harjumused kohalikus liigas tunduvad olevat teistsugused ning see on mõttekoht, miks tänases mängus tempoga palju paremini harjuti,» arutles Lelov.

Tänase esitusega jäi Lelov rahule ning meeskonna suunas jagus tal kiidusõnu. «Suutsime kaitses võistkonnavaimu üles näidata ning luua häid võimalusi. Suutsime olla duellides füüsiliselt võimsamad ja näitasime ka paremat kiirust,» lisas Lelov. «Kuigi meil on [Karl-Romet] Nõmm, [Marten] Niilop ja [Kaspar] Mutso väljas, siis need mängud on näidanud, et konkurentsi jagub. Asendusi on tihtipeale keeruline leida ning harjumine rahvusvahelise tasemega võtab mõnel mängijal rohkem aega kui teisel. Kui anda selged juhised ja ülesanded kätte ning nad nendega hakkama saavad, siis on ka meil väga hea minek,» ütles Lelov lõpetuseks.

Eile alustas noortekoondis turniiri võõrustajate vastu, kui tunnistati Läti 4:2 paremust. Teise vooru tänane kohtumine Leedu – Läti lõppes samuti 0:0 viigiga. Lätil on kahe vooru järel neli punkti, Soomel ja Leedul kaks ning Eestil üks punkt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles