Galerii: Eesti varumehed panid Luksemburgi veenvalt paika

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võrkpalli Euroopa liiga esimese turniiri teises kohtumises läks Eesti meeskond vastamisi Luksemburgiga. Austrias Amstettenis peetavas matšis saatis peatreener Gheorghe Cretu kohe alguses platsile kolm varumeest ja mängu edenedes vahetati välja kõik tavapärase algkoosseisu mängijad. Mingeid probleeme polnud ja Eesti võttis kindla 3:0 võidu (geimides sai Luksemburg vastavalt 16, 14 ja 21 punkti).

Postimees on saalis kohal ja toob mängujärgsed kommentaarid lugejateni.

Renee Teppan oli 13 punktiga (+7) Eesti edukaim skoorija. Oma debüüdi tegi meeste koondise eest aga 19-aastane nurgaründaja Karli Allik. Samuti libero Denis Losnikov, nurgaründajana sai esimese mängu kirja eelmisel suvel libero kohal mänginud Rauno Tamme. Alliku arvele jäi 7 punkti (+5), Tamme tõi 12 punkti (+11).

Tänane mäng oli kahe koondislase jaoks uue tähiseni jõudmine: diagonaalründaja Oliver Venno jaoks oli see 100. kord rahvuskoondist esindada, nurgaründaja Keith Pupartile aga 150. kohtumine Eesti särgis. Mõlemad käisid täna väljakul vaid korraks.

Eesti algkoosseis: Renee Teppan, Robert Täht, Andri Aganits, Timo Tammemaa, Rauno Tamme, Kert Toobal ja libero Rait Rikberg. Ehk võrreldes esimese mänguga kolm muutust: Keith Puparti asemel Tamme, Ardo Kreegi asemel Tammemaa ja Oliver Venno asemel Teppan.

Esimene geim kulgeb eestlaste taktikepi all. 16:12 eduseisult alanud Teppani pikk serviseeria annab meile 20:12 eduseisu ning geim Eestile 25:16.

Teine geim kulgeb esimesega samas taktis. Kert Toobali asemel mängib Andres Toobal. 12:5 seisul tuleb Robert Tähe asemel mängu Karli Allik. 19-aastase Alliku jaoks on see meeste koondise debüüt. Rikbergi asemel saab liberona oma võimaluse ka Denis Losnikov ja nüüd on tugevamast koosseisust platsil vaid Aganits. Mingeid probleeme see aga ei tekita ja mäng on kindlalt meie kontrolli all: 19:13. Geim Eestile 25:14.

Kolmanda geimi alguses on väljakul ka tempomees Kevin Soo, seega ei ühtegi tavapärase põhikoosseisu meest. Teppani serviässa järel juhib Eesti 17:13 ja õige pea on edu 20:14. Geim Eestile 25:21.

Mängu eel:

Eilsetes mängudes alistas Eesti 3:1 Valgevene, Luksemburg kaotas 1:3 Austriale.

Enim mänge on koondislastest kirjas just kapten Toobalil, kes on tänase seisuga (enne õhtust Valgevene kohtumist – M. G.) koondise eest pidanud koguni 219 kohtumist. Tema on selle arvestuse kindel liider nii mängivate kui juba karjääri lõpetanud meeste arvestuses.

Üle saja kohtumise on (enne tänast mängu) praegu koondisesse kuuluvatest meestest pidanud veel ka Ardo Kreek (151). 100 mängu lähistel on ka kogenud libero Rait Rikberg, kel on kirjas 86 kohtumist. Arvesse lähevad seejuures koondisemängudena ametlikud sõprusmängud ning kohtumised tiitlivõistluste valik- ja finaalturniiridel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles