Ancelotti: EM võidetakse kiirete vasturünnakutega

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlo Ancelotti.
Carlo Ancelotti. Foto: SCANPIX

Müncheni Bayerni peatreener itaallane Carlo Ancelotti kirjutas leheveergudel valemi, kuidas võita jalgpalli Euroopa meistrivõistlused.

Telegraphis avaldatud kirjutises leidis Ancelotti, et just kiired kontrarünnakud on tänapäeva jalgpallis edu valemiks. «Vaadake, mis tagas edu Leicester Cityle. Nad mängisid kiirete ja agressiivsete meeskondade vastu kontrarünnakutel põhinevat jalgpalli. Täpselt samuti mängis ka Meistrite liigas finaali jõudnud Madridi Atletico - nad lubasid vastastel palli vallata ning koheselt, kui mänguvahend kätte saadi, nõelati kiiresti,» arutas Ancelotti.

«Koondiste vahel peetavatel turniiridel on treeneritel väga vähe aega, et oma meeskond ette valmistada. Mingi kindla mängujoonise selgeks õpetamine võtab tohutult aega. Hispaanlastega on muidugi teine lugu, nemad on ühtse mängujoonisega harjunud. Seega ongi palju lihtsam oma mäng üles ehitada vasturünnakutel põhinevale jalgpallile.»

Ancelotti tõi välja ka enda favoriidid. «Pean turniiri soosikuteks eelkõige Saksamaad ja Prantsusmaad. Nende kannul on tihedalt Hispaania. Üks aste madalamal on Inglismaa ja Belgia.»

Lõpetuseks tunnistas mees, et jalgpalliklubi treenerina vaatab ta koondistevahelisi tiitlivõistlusi teisiti. «Kui aus olla, siis vaatan eelkõige seda, et Bayerni mängijad vigastada ei saaks. Meie mängijaid on seal kümme, kellest viis mängivad Saksamaa eest. Soovin neile kõigile edu.»

«Vahepeal näed enda klubi mängijat mõnel teisel positsioonil. Kui eksperiment õnnestub, siis saad ise midagi uut oma mängija kohta teada. Kui aga ebaõnnestub, siis on see juba teise treeneri mure. Ühte aga ütlen, kui saabub pühapäev, panen oma Azzuri särgi selga ning soovin ainult ühe meeskonna võitu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles