Galerii: võrkpallikoondis alistas Austria ja läbis Euroopa liiga esimese turniiri puhaste paberitega

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti võrkpallikondis pidas täna Austrias Ennsis Euroopa liiga esimese turniiri viimase mängu, kui võõrustaja Austria alistati 3:1. Eesti lõpetas turniiri täisedu ehk kolme võiduga. Teine B-alagrupi turniir peetakse Rakveres 18.-20. juunil ja siis kohtutakse samade vastastega teist korda. 

Robert Täht tõi Eesti resultatiivseimana 22 punkti (+15), ta realiseeris rünnakuid 70-protsendiliselt. Oliver Venno lisas 16 (+7) ja 85-protsendiliselt rünnakuid realiseerinud Tammemaa 12 punkti (+8). Eesti rünnakuprotsent oli 55, vigu tehti vaid 6 (vastaste samad näitajad 46 ja 17). Servil eksisid eestlased 20 korral.

Eesti alistas avapäeval Valgevene 3:1, seejärel 3:0 Luksemburgi ja on seega kolme mänguga kogunud 9 punkti ning grupi liider.

Mängu kohapeal jälginud Postimehe ülevaade matšist:

Eesti algkoosseis: Robert Täht, Keith Pupart, Oliver Venno, Timo Tammemaa, Kert Toobal, Ardo Kreek ja libero Rait Rikberg.

Esimene geim: Algkoosseisu edutatud Tammemaa alustab resultatiivselt, ka nurgaründajad Täht ja Pupart ning Venno ründavad kindlalt ja Eesti juhib 16:10. Geim kindlalt Eestile 25:14.

Teine geim: Teiseks geimiks on austerlased ehmatusest üle saanud ja juhivad 10:8 ning peatreener Gheorghe Cretu võtab esimese mõtlemisaja. Austria 17:14 eduseisul võtab Cretu veel ühe mõtlemisaja. Tagaajaja rollis olnud Eesti jõuab veel punkti kaugusele 23:24 ning Kreegi blokk viigistab seisu 24:24. Geim siiski Austriale 27:25 ja mängu seis 1:1 viigis.

Kolmas geim: Venno pommlöögist pääseb Eesti 11:9 juhtima. Venno eksimusest on Eesti edu kaks silma: 16:14. 19:19 seisult pääsesid eestlased 21:19 ette ning võitsid geimi 25:22.

Neljandas geimis juhivad austerlased 7:5. 6:12 kaotusseisust tullakse välja, ent servivead toovad tabloole taas kolmepunktilise kaotusseisu 13:16. Meie bloki järel juhivad austerlased 22:21. Geimi lõpp on tõeline thriller, 24:24 viigiseisult ei saa vastased Aganitsa blokist jagu ja 25:24 meile! Täht eksib aga servil ja viik 25:25. Aganits lööb blokist auti ja matšpall taas (26:25). Pupart lõpetab mängu! 27:25 geim ja mäng 3:1!

Mängu eel:

Eile sai Eesti peamiselt varumehi kasutades kindlalt 3:0 jagu Luksembrugist, reedel alistati 3:1 Valgevene.

Valgevene ja Austria kohtusid omavahel eile ja 3:1 jäid peale austerlased, seega on enne tänaõhtust mängu nii Eestil kui Austrial kirjas kaks võitu.

Koondise abitreener Rainer Vassiljev ütles pärast meeskonna tänahommikust trenni, et Valgevene ja Austria on kaks üsna erinevat meeskonda. «Mängustiil on juba erinev: Valgevene diagonaal lööb ainult kõrgeid ja nii-öelda poolikuid palle, Austria diagonaal on tükkmaad kiirem ja austerlased kasutavad rohkem ka nurki,» võrdles Vassiljev tänast vastast Valgevenega.  

Ta lisas, et kui Valgevene osas polnud Eestil palju infot, millises formatsioonis nad mängivad ja millises vormis on nende diagonaal Artur Udris, siis Austria puhul on eelinfot rohkem. «Selles mõttes oli Valgevene vastu keerulisem minna. Austria puhul meie jaoks üllatusi pole, aga eile Valgevene vastu tegutsesid nad üsna hästi ja meil tuleb edu saavutamiseks korralik esitus teha.»

Vassiljevi sõnul tuleb austerlaste vastu ise vähem eksida. «Probleemid tekkisid meil Valgevene vastu siis, kui hakkasime rünnakul omavigu tegema, seda tuleb vältida. Oluline on ka see, kuidas me täna ise servime, seal on haavamise kohti vastuvõtu poole pealt. Ka on meil plaan servi kasutada taktikalises mõttes,» lisas Vassiljev.

Austria koondise peatreener Michael Warm peab Eestit favoriidiks. «Valgevene on füüsiliselt võimas meeskond, ent suutsime nende vastu algusest lõpuni head võrkpalli näidata. Eesti näol on aga tegemist veelgi tugevama vastasega. Läheme kõvasti võitlema ning neile väljakutset pakkuma ja mine tea, äkki õnnestub võit koju jätta,» sõnas juhendaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles