Prantsusmaa lahtised võitnud Novak Djokovic tõusis ala suurkujude sekka

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tennisestaar Novak Djokovic võitis karjääri jooksul esmakordselt Prantsusmaa lahtised meistrivõistlused, kui ta alistas finaalis 3:6, 6:1, 6:2, 6:4 Andy Murray.

Djokovic on karjääri jooksul nüüd võitnud kokku 12 suure slämmi tiitlit, kuid tänase võiduga on tema käes korraga kõigi nelja suure slämmi turniiri tiitlid. Läbi ajaloo on ta alles kolmas mees, kes sellise saavutuseni jõudnud.

Varasemalt on Djokoviciga sarnase saavutuseni jõudnud vaid Don Budge 1938. ja Rod Laver 1962. ning 1969. aastal. Kokku on Djokovic kaheksas meestennisist, kes võitnud karjääri jooksul kõik neli suure slämmi tiitlit. Varasemalt on selleni jõudnud juba eelpool mainitud Budge ja Laver ning lisaks veel Fred Perry, Roy Emerson, Andre Agassi, Roger Federer ning Rafael Nadal.

Djokovic mängis Prantsusmaa lahtiste finaalis juba kokku neljandat korda, kuid tänavune tiitel on talle Prantsusmaalt esimene. Mullu kaotas ta finaalis Stanislas Wawrinkale ning 2012. ja 2014. aastal Rafael Nadalile.

Ühe Prantsusmaa lahtiste tiitli kõrval on Djokovicil 6 esikohta Austraalia lahtistelt, 3 esikohta Wimbledonist ja 2 US Openilt.

Murray jaoks oli see 10 kord mängida suure slämmi turniiri finaalis ning seni on ta kirja saanud vaid 2 tiitlit: 2012 US Openil ning 2013 Wimbledonis. Seejuures on ta 5 finaali kaotanud just Djokovicile ning 3 Roger Federerile. Mõlemad võidud on tulnud Djokovici üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles