Supermängu teinud Timo Tammemaa: oskan natuke mängida küll

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Tammemaa rünnakul.
Timo Tammemaa rünnakul. Foto: cev.lu

Eesti võrkpallikoondis alistas Euroopa liiga esimesel alagrupiturniiril Austrias kõik kolm vastast. Viimasena saadi pühapäeval 3:1 jagu võõrustajatest. Tavapärasest erinevalt saatis peatreener Gheorghe Cretu algkoosseisus platsile temporündaja Timo Tammemaa, kes tegi võimsa esituse ja vedas meeskonda. 

Robert Täht tõi Eesti resultatiivseimana 22 punkti (+15), ta realiseeris rünnakuid 70-protsendiliselt. Oliver Venno lisas 16 (+7) ja 85-protsendiliselt rünnakuid realiseerinud Tammemaa 12 punkti (+8).

Tammemaa tunnistas, et pärast laupäevast kohtumist Luksemburgiga tujust ära. «Eile olin veidi tujust ära, sest mäng ei tulnud hästi välja. Treener pidas mulle seetõttu motivatsioonikõne ja täna tulin mängule peale kõik-või-mitte-midagi-suhtumisega. Oskan natuke mängida küll. Tulevikuks annab see palju enesekindlust juurde,» sõnas Tammemaa oma esituse kohta tagasihoidlikult.

«Teises geimis kui taga olime ja pidin servima, siis oli raske hetk. Aga muidu suurt kaotusehirmu ei olnud,» lisas Tammemaa.

Ka koondise kapten Kert Toobal tunnustas 24-aastast tempomeest. «Treener rääkis temaga ja ta teab ise oma asju. See ongi tegelikult tema tase. Kui Timo mängib nii, siis on meeskonnal hea. Tema kõrgusel ei toimeta vastastest keegi, selline mees ei tohi ennast tagasi hoida,» sõnas Toobal.

Mängust rääkides, leidis kapten, et Austria niivõrd hea esitus üllatas tedagi. «Algul panime Austria serviga nii suure pinge alla, et nad ei saanud üldse oma mängu käima. Siis rollid vahetusid. Hakkasime ise eksima, nemad vahetasid liberot ja püüdsime liialt teda. Serviga tuleb meil üldse rohkem kuldset keskteed otsida. Aga Austria mängis väga hästi, meeskonnana ja eksis vähe,» lisas Toobal.

Avageimi võitis Eesti 25:14, teise aga kaotas 25:27. Kolmas ja neljas vaatust võideti vastavalt 25:22 ja 27:25.

Teine B-alagrupi turniir peetakse Rakveres 18.-20. juunil ja siis kohtutakse samade vastastega teist korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles