Tugevate pikkade puudus kummitab korvpallikoondist

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janar Talts sellel suvel koondist ei aita, Siim-Sander Venet oodatakse aga meeskonnale appi.
Janar Talts sellel suvel koondist ei aita, Siim-Sander Venet oodatakse aga meeskonnale appi. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallikoondise raudvara Kristjan Kangur aitab suve lõpus EM-valikturniiril osalevat Eesti koondist. Seda juhul, kui tihti segav seljavaevus vanameistrit parajasti ei takista. «Kõik sõltub sellest, kuidas selja olukord on, muid muresid ei tohiks koondises mängimisega olla. Peame veel kord peatreener Tiit Sokuga maha istuma ja asjad rahulikult läbi arutama,» lausus jaanipäevani välismaal viibiv Kangur.

Sokk kinnitas, et Kangur on talle oma esialgse jah-sõna andnud, kuid päris raudkindel ei julgenud ta 33-aastase ääremängija koondises osalemises olla. Kogemused on näidanud, et sellisel tasemel mängijad langetavad lõpliku otsuse alles pärast uueks hooajaks lepingu sõlmimist. «Alati võib juhtuda, et klubi kohe kuidagi ei taha, et üks või teine mängija koondisega liituks,» selgitas Sokk ja lisas, et sama seis on ka teise tipptasemel palliva eestlase Siim-Sander Venega. 

Paar nädalat tagasi levisid rahvusvahelises korvpallimeedias uudised, et hooaja Itaalias Vareses lõpetanud Kangur jätkab samas ka tuleval hooajal. Ametlikku kinnitust lepingu sõlmimise kohta pole aga tulnud. Soku ettevaatlikkus on igatahes mõistetav – see, et Kanguri kõige nõrgem koht on selg, pole klubis mõistagi saladus. Suvised kontrollmängud ja vahetult enne klubihooaja algust peetavad valikmängud on aga nende seisukohast selge oht. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles