Kas NBA meistrisõrmused on juba jagatud?

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Draymond Green (valges)
Draymond Green (valges) Foto: SCANPIX

NBA. Nelja võiduni mängitav korvpalliliiga NBA finaalseeria Golden State Warriorsi ja Cleveland Cavaliersi vahel võib läbi saada juba selle nädalaga, sest esimeses kahes mängus on Warriors vastase kindlalt paika pannud ja juhib 2:0. Kui tiitlikaitsja Warriors mängib oodatud tasemel, siis Cavaliersil on nii kaitses kui ka rünnakul nii palju puudujääke, et ihaldatud tiitlini jõudmine näib juba sisuliselt võimatuna.

Nüüd liigub seeria Ühendriikide läänerannikult Suure järvistu äärde Clevelandi, kus Cavaliersil oleks vaja lootuste elushoidmiseks võita tehniliselt üks, aga tegelikult pigem kaks mängu. Probleem on selles, et Warriorsil on Cavaliersi tugevuste nullimiseks piisavalt relvi.

Kuigi Cavaliers tõusis play-off’ides kõige enam kaugviskeid tabanud meeskonnaks, on Warriorsi kaitsjad nii liikuvad, et katteid suudetakse vahetada probleemideta ja vabu viskekohti tekib seetõttu vähe. Cavaliersi peatreener Tyronn Lue proovis Eesti aja järgi ööl vastu esmaspäeva 77:110 kaotatud matšis mängu võimalikult kiireks teha ja pani teise poolaja alguses keskmängija kohale meeskonna liidri LeBron Jamesi. Warriorsi lühike koosseis on aga niivõrd efektiivne ja hea keemiaga, et neile sobis selline variant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles