Noortest Viljandi Karlidest saavad Saksamaal konkurendid

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koduses Viljandis saavad Karl Roosna (vasakul) ja Karl Toom kooli lõpuaktuste järel pidada väikese suvepausi, kuid juba juulis tuleb sõita uute tööandjate juurde ja ees ootab esimene hooaeg välisklubis.
Koduses Viljandis saavad Karl Roosna (vasakul) ja Karl Toom kooli lõpuaktuste järel pidada väikese suvepausi, kuid juba juulis tuleb sõita uute tööandjate juurde ja ees ootab esimene hooaeg välisklubis. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi käsipallimeeskonna kaks Karli – ühe ja sama sünniaastaga Roosna ja Toom – on viimastel aastatel teinud tegusid koduses meistriliigas ja tänavu veeti meeskond ka finaali. Juba järgmisel kuul pühivad aga mõlemad noormehed kodumaa tolmu jalgadelt ja lähevad esimest korda oma karjääri jooksul Saksamaale, kus hakatakse mängima esiliigas eri klubides. Viljandimaa poisid tulist rivaliteeti ei pelga, näiteks selgitas Roosna: «Rivaalid oleme ainult platsi peal, muidu oleme ikka sõbrad edasi.»

Maikuus lõppenud kodune käsipallihooaeg oli Viljandi meeskonnale märgilise tähendusega, esimest korda klubi ajaloos jõuti pronksmedalist kaugemale – poolfinaaliseerias alistati 3:1 HC Kehra ja pääseti finaali, kus vastaseks oli kogenud Põlva Serviti meeskond. Kuigi viljandlased kaotasid Põlva meestele omakorda seeria 0:3, oli hõbemedal igati ära teenitud ja hooaeg lõppes edukalt.

Viljandi eduloos mängisid kaalukat rolli kaks noort nimekaimu: Karl Roosna ja Karl Toom. Hooaja lõpule tagasi vaadates leiavad mõlemad, et Kehra ja Servitiga mängitud seeriates sai otsustavaks mitu faktorit. «Nemad (Serviti – toim) teevad kõik trennid koos, meil on inimesed laiali Tallinnas ja Viljandis,» ütles Audentese lõpuklassis õppiv Toom. «Rahvas oli ka Kehra vastu rohkem kaasas, Põlva vastu mängides vajus see natuke ära, kui taha jäime,» lisas noormees mõtlikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles