Eesti korraldab 2018. aasta MM-valikturniiri?

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2014. aasta MMi finaalturniir toimus Poolas. Eesti tahab 2018. aasta MMile pääsu üritada läbi koduse turniiri.
2014. aasta MMi finaalturniir toimus Poolas. Eesti tahab 2018. aasta MMile pääsu üritada läbi koduse turniiri. Foto: SCANPIX/REUTERS

Eesti meeste võrkpallikoondises on praegu nii häid mängijaid kui ka tulemusi. Koondise peatreener Gheorghe Cretu leiab, et hea hetk oleks selle pealt ala populaarsust kasvatada. Suuresti Cretu õhutusel kaalub Eesti alaliit avalduse esitamist, et korraldada kodus 2018. aasta maailmameistrivõistluste valikturniiri.

Eesti Võrkpalliliidu president Hanno Pevkur, kes kuulub nii maailma (FIVB) kui Euroopa katuseorganisatsiooni (CEV) juhatusse, kinnitas, et alaliit kaalub taotluse esitamist tõsiselt. «Igal juhul kaalume. Rahaliselt polekski selle turniiri korraldamine väga hull. Aga eks siin mängivad ka muud tegurid rolli, näiteks kui koondis peaks Euroopa liiga võiduga Maailmaliigasse tõusma, kaasneb sellega jälle lisakulutusi. Ja mina pean presidendina selle poole eest ka vastutama, kuigi muidugi oleks tore seda kodus korraldada,» sõnas Pevkur, kelle sõnul läheks MM-valikturniiri korraldus maksma ligikaudu 150 000 eurot. Korraldamise taotlemise idee tuli Pevkuri sõnul koondiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles