Venemaa kergejõustikuäss: miks meil ei lubata dopingut tarvitada? (4)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatyana Firova (paremal).
Tatyana Firova (paremal). Foto: YURI KADOBNOV/AFP

Olümpiamängudel 4x400 meetri teatejooksus Venemaa naiskonnaga kolmel korral hõbemedali võitnud Tatjana Firova avaldas imestust, et sportlastel ei lasta rahulikult dopingut tarvitada.
 

Firova sattus ka ise hiljuti dopinguskandaali keskele, sest 2008. aasta Pekingi olümpia dopingutestide järelkontrollimisel avastatati tema uriinist keelatud aineid.

«Tavalised inimesed saavad soovi korral dopingut tarvitada. Seega miks ei võiks ka sportlased seda teha? Kuidas me saame ilma dopinguta häid tulemusi saavutada?,» küsis ta The Suni vahendusel.

«Pealegi, ka ametnikud peavad positiivsete dopinguproovide eest vastutama. Meie, sportlased, oleme esinejad, kes järgivad süsteemi poolt kirjutatud reegleid,» lisas Firova.

Individuaalselt on praeguseks 33-aastaseks saanud Firoval ette näidata kuldmedal 2010. aasta Euroopa meistrivõistlustelt.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles