Läti võib veel ühe NBA mehe juurde saada

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilja Gromovs (keskel).
Ilja Gromovs (keskel). Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Lõunanaaber Läti võib juuni lõpus toimuval korvpalliliiga NBA noormängijate draftis taas uhkust tunda, sest 21-aastane tsenter Ilja Gromovs on viimaste nädalatega draftieelsetel treeningutel ennast heast küljest näidanud.

210 cm pikkune Gromovs mängis sel hooajal Läti kõrgliigas Jurmala klubis, kus kogus keskmiselt 9,6 punkti ja 5,3 lauapalli mängus. Et Jurmala oli Läti keskmik, kes edestas napilt Valga/Valka meeskonda, ei tohiks selliste näitajatega kuigi kõrgele pääseda, aga osade NBA tiimide hinnagul on Gromovsis seniarvatust rohkem peidus.

Korvpalliportaal Sportando kirjutas, et mõned klubid näevad teda teise ringi keskosa valikuna, mis tähendaks kokkuvõttes 40.-50. kohta. Gromovs näitab oskusi enam kui kümnele meeskonnale ja treeningud pole veel lõppenud.

Mullu valiti lätlane Kristaps Porzingis lausa neljandana ja New York Knicksi eest mängides sai ta NBA aasta uustulnuka valimistel teise koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles