Galerii: Portugal võõrustab Eestit lühikese, kuid vägeva ajalooga jalgpallipalees

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti ja Portugali jalgpallikoondiste homne maavõistlus toimub Lissabonis üle 65 000 pealtvaataja mahutaval Estadio da Luzil ning eeldatakse, et kuna on tegu viimase võimalusega oma lemmikud EM-finaalturniiri poole teele saata, tuleb homme Portugali toetama täismaja.

2003. aastal avatud Estadio da Luzil ehk Valguse staadionil pole pikk ajalugu, kuid see on juba värvikas. Minevikku meenutab staadioni ees seisev klubi ja kogu Portugali jalgpalliajaloo suurmeistri, pisut enam kui kaks aastat tagasi meie seast lahkunud Eusebio kuju.

Estadio da Luzil on peetud näiteks 2004. aasta EM-finaalturniiri veerandfinaal Inglismaa ja Portugali vahel, mille kodupubliku lemmikud penaltiseerias võitsid. Kümme päeva hiljem valati samal staadionil pisaraid, kui Portugal kaotas koduse EM-finaali üllatajale Kreekale 0:1. Tunamullu peeti siin aga Meistrite liiga finaal, kus Madridi Real pani lisaminutitel ja lisaajal nutma Madridi Atletico.

Matš Eestiga on Portugali koondisele sel staadionil 15. ning lisaks juba mainitud 2004. aasta EM-finaalile on siin kaotatud vaid korra, kui 2012. aastal jäädi maavõistluses alla Türgile. Senisest 14 kohtumisest 10 on aga lõppenud kodumeeskonna võiduga.

Eesti ja Portugali matš algab kolmapäeva õhtul Eesti aja järgi kell 21.45.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles