Saksa dokfilm: Vene spordiminister keelas tippjalgpalluri positiivse dopinguproovi avalikustamise

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa spordiminister Vitali Mutko.
Venemaa spordiminister Vitali Mutko. Foto: SCANPIX

Kolmapäeva õhtul eetrisse minev Saksamaa ringhäälinguorganisatsiooni ARD poolt toodetud dokumentaalfilm väidab, et Venemaa spordiminister Vitali Mutko keelas avalikustada teadet Venemaa kõrgliigas mängiva jalgpalluri positiivsest dopinguproovist.

Lisaks väidab dokumentaalfilm, et Venemaa valitsus on dopinguskandaalide varjamisega otseselt seotud. Suurbritannia ajalehe Guardiani sõnul on filmi autor Hajo Seppelt jäädvustanud filmilindile materjali eluaegse keelu saanud treeneritest, kes sellegipoolest jätkavad Vene tippsportlaste juhendamist, vahendab ERR Sport.

Venemaa spordiministeerium teatas teisipäeva õhtul, et lükkab süüdistused dopinguvastase tegevuse reformeerimise läbikukkumisest ümber, lisades, et nad töötavad väsimatult pikaajalise reformi nimel.

Varem on rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) president Gianni Infantino teatanud, et ei kavatse Venemaa mängijatele eraldi jahti pidama hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles