Ühe käega surfari imeline muinasjutulugu

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bethany Hamilton on pärast käe kaotust suutnud profisurfarina läbi lüüa.
Bethany Hamilton on pärast käe kaotust suutnud profisurfarina läbi lüüa. Foto: SCANPIX

Äsja maailma parimate surfarite konkurentsis MK-etapil kolmanda koha saanud Hawaii surfar Bethany Hamilton elas 2003. aastal üle hairünnaku. Toona 13-aastane tüdruk kaotas 60 protsenti oma verest ja jäi ellu vaid tänu peretuttava kiirele tegutsemisele. Küll kaotas ta 4 meetri pikkuse tiigerhai rünnakus oma vasaku käe. Surfamise isu see ära ei võtnud ja õige pea jätkas omavanuste seas USA parimate sekka kuulunud Hamilton tippu pürgimist.

Saatuslikku rünnakut mäletab Hamilton hästi. «See juhtus täiesti ootamatult. Vesi oli vaikne, lebasin oma surfilaual ja ootasin laineid. Parema käega hoidsin lauast kinni, vasak käsi oli vees. Hai lähenemist ma ei näinud, mingit ohtu ei aimanud. Mäletan, et soovisin mõttes suuremaid laineid, kui ühtäkki tundsin tugevat survet ja raputust. See kestis vaid paar sekundit, vesi mu ümber muutus punaseks ja vasak käsi oli õlast alates puudu. Veider oli see, et mingit valu ma tol hetkel ei tundnud,» meenutas ta juhtunut CBC vahendusel. Hamilton karjus seejärel temaga koos vees olnud sõbrannale ja tolle isale, et hai ründas teda, ning hakkas kalda poole aerutama. Pärast rünnakut teel haiglasse oskas Hamilton enda sõnul vaid palvetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles